ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΦΙΛΙΑ»

Αξιότιμε κ. Ψαλιδόπουλε,

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Συνδέσμου,

Δεχθείτε τα πλέον βαθειά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη, διακεκριμένου πολιτικού και κρατικού παράγοντα της Ελλάδος. Γνωρίζομε και τρέφομε υψηλή εκτίμηση προς το ρόλο, τον οποίον ο Γ. Αρσένης, μέχρι την τελευταία ημέρα, διεδραμάτισε στην ιστορία της χώρας του, εκκινώντας από τον αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας των «μαύρων συνταγματαρχών» και την προαγωγή της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σε υψηλά κρατικά αξιώματα, μεταξύ άλλων και αυτά του υπουργού Οικονομίας και Αμύνης, ο Γ. Αρσένης είχε τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της Ελλάδας και την πρόοδο του λαού της. Ευρεία απήχηση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός των δικών της ορίων, είχαν οι θέσεις του εναντίον των εχθρικών ευρω – ατλαντικών σχεδίων στην Κύπρο, στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως και τη Μέση Ανατολή. Τα επακολουθήσαντα εξ αυτών γεγονότα απέδειξαν την προνοητικότητα των εκτιμήσεών του για τη διεθνή κατάσταση.

Πρέπει ιδιαιτέρως να σημειωθεί ότι ο Γ. Αρσένης έβλεπε στη Ρωσία έναν επί της αρχής σύμμαχο της Ελλάδος. Ο ίδιος έκανε πολλά για την ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Επικεφαλής επί σειρά ετών του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, όπως και καθιστάμενος τον τελευταίο καιρό Επίτιμος Πρόεδρός του, απέδωσε μεγάλη σημασία σε συγκεκριμένο βήματα στο πεδίο της «κοινωνικής διπλωματίας» και τις σχέσεις της κοινωνίας των πολιτών. Αποδίδομε υψηλή εκτίμηση προς αυτή τη δραστηριότητά του και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα συνεχιστεί από τους ομοϊδεάτες του.

Η αιωνία μνήμη για τον διακεκριμένο Έλληνα Γεράσιμο Αρσένη θα ευρίσκεται πάντοτε στις καρδιές των φίλων της Ελλάδος και όλων των Ρώσων. Παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Γκ. Μουράντωφ

Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικής & Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο

Α. Βντόβιν

Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας «Ρωσία – Ελλάς»

Το πρωτότυπο εδώ соболезнование

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn