Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. “Έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού και ίσως του Υπουργικού Συμβουλίου. Όμως, μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαφωνίες, δεν υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση και πρέπει να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπή της Μένυας Παπαδοπούλου και του Βαγγέλη Οικονομίδη «Εν τω Μεταξύ», ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης.

Σχετικά με το Κυπριακό, είπε, ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου έχει μείνει στο επίπεδο της ρητορείας, αλλά τον ανησυχεί η ύφεση που υπάρχει στο θέμα της συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου, επειδή το Κυπριακό μπήκε στο διαπραγματευτικό παιχνίδι των ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Αναφερόμενος στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, υποστήριξε, ότι μετά την είσοδο στην ΟΝΕ η Ελλάδα μπαίνει σε μια δύσκολη εποχή, ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες πραγματικότητες. Κάλεσε την Κυβέρνηση να διί\σει ξεκάθαρα το πολιτικό της πλαίσιο για τη μετα-ONE εποχή: «Eκεί θα φανεί εάν είναι κυβέρνηση προοδευτική, όπως τη θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ, ή όχι» τόνισε ο Κ. Αρσένης.

Υποστήριξε ακόμα, ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει θολή εικόνα και πως θα πρέπει να γίνει συζήτηση μέσα στο κόμμα για το πολιτικό του στίγμα, την πολιτική σύνθεση και, εν συνεχεία, να εξεταστεί ποιος είναι κατάλληλος να εκφράσει αυτή την εικόνα. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα διαδοχής στην ηγεσία του.

Για τις επιπτώσεις που θα έχει η ίδρυση κόμματος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Αρσένης εκτίμησε, πως αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να παρουσιάσει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της βασιλικής περιουσίας, υποστήριξε, ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον Κωνσταντίνο και ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση, που θα σέβεται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά που δεν θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn