Για το αρνητικό κλίμα:
Η αρνητική εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν με εκπλήσσει. Το αρνητικό κλίμα το εισπράττουμε οι βουλευτές, όμως, θεωρώ ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, εφόσον η κυβέρνηση κάνει διορθωτικές κινήσεις.


Για τις διορθωτικές κινήσεις:

Πρέπει να επαναξιολογήσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Δικαιωνόμαστε όσοι εκτιμούσαμε ως λανθασμένη την επιλογή της βήμα προς βήμα προσέγγισης. Καταφέραμε να απομακρύνουμε την εξωτερική πολιτική από την ατζέντα του λαού. Το δεύτερο σκέλος αφορά στην αναπτυξιακή μας πολιτική. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική σύγκλιση, χωρίς να παρουσιάζουμε συγκεκριμένα μέτρα. Πρέπει να πείσουμε τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους ότι υπάρχει σχέδιο ανασυγκρότησης που δεν τους πετά έξω από τον κοινωνικό ιστό.


Για τον πολιτικό διάλογο:

Τα πολιτικά θέματα παραμένουν εκκρεμή, αφού στο Συνέδριο δεν έγινε πολιτικός διάλογος. Δεν υπήρξε διάλογος για τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, αλλά μπήκαμε στη λογική των τακτικισμών, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Δεν πείσαμε ότι έχουμε την πολιτική βούληση για να αλλάξουν τα πράγματα.
Για το φορολογικό:
Η μείωση των φορολογικών εσόδων είναι συναρτώμενη με τις ανάγκες της πολιτείας στους διάφορους τομείς, οι οποίες εκτιμώ ότι είναι αυξημένες. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι τα μεσαία εισοδήματα δεν θα τύχουν μείωσης των φορολογικών βαρών.


Για τον Ευρωστρατό:

Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του κειμένου. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ασκήσουμε βέτο. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αφήσαμε να φτάσουν σε αυτό το σημείο τα πράγματα. Έπρεπε να είχαμε παρέμβει από καιρό.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn