Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γεράσιμος Δ. Αρσένης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής στον Αμβρόσιο Σανταμούρη, στη εκπομπή του Ρ/Σ/ Alpha «Πανόραμα»,:

«Οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες και αρνητικές, τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον Ελληνισμό (…) Όταν οι θεσμοί και οι κανόνες που θέτει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση κάμπτονται και παρακάμπτονται κάτω από πολιτικές πιέσεις του αγγλοαμερικανικού άξονα και από τακτικές πολιτικές σκοπιμότητες κρατών-μελών, τότε η Ε.Ε. χάνει την αξιοπιστία της. Όταν δεν στηρίζει η ίδια τους κανόνες της και αφήνει μια υποψήφια χώρα, την Τουρκία, να επιβάλλει ουσιαστικά τους δικούς της όρους, τότε δεν έχει αξιοπιστία και θα το βρεί μπροστά της. Τη στιγμή, μάλιστα, που γίνονται προσπάθειες επαναφοράς του Ευρωσυντάγματος, το 2009″.

«Όσον αφορά τον Ελληνισμό, η απόφαση κατεδαφίζει τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο η λεγόμενη ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας (…) Αντί να πιέζεται η Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, βρισκόμαστε εμείς κάτω από πίεση να υποχωρήσουμε, διότι περί υποχώρησης πρόκειται. Έχουμε αφήσει την Τουρκία να συνεχίζει απρόσκοπτα, επαναλαμβάνω, απρόσκοπτα, τις διαπραγματεύσεις της με την Ε.Ε., τη στιγμή που διατηρείται το casus belli, παραμένουν τα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο και η Τουρκία δεν αναγνωρίζει χώρα-μέλος της Ε.Ε., την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής και της στρατηγικής μας στα ελληνοτουρκικά, διότι έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο (…) Ήρθε η στιγμή μιας συνάντησης υψηλοτάτου επιπέδου των πολιτικών ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου, μιας επαναξιολόγησης της εθνικής μας στρατηγικής (…) Η πορεία που ακολουθείται μας οδηγεί από την μία υποχώρηση στην άλλη. Οι πιέσεις θα συνεχιστούν. Από την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε πίεση σε μια νέα βάση που σιγά-σιγά νομιμοποιείται στην Ευρώπη, για το άνοιγμα εμπορίου με τα κατεχόμενα που, ουσιαστικά, θα οδηγήσει σε μια έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους».

«Για το Κυπριακό, που ουσιαστικά έχει βγει από τις διαπραγματεύσεις Ευρώπης – Τουρκίας, θα ασκηθούν πιέσεις μέσω των Ηνωμένων Εθνών για επαναφορά ενός τροποποιημένου σχεδίου Ανάν. Και η Τουρκία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρις ότου η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία αποδεχτεί αυτό το σχέδιο. Γι” αυτό, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επανεξετάσουν τις βασικές παραμέτρους και υποθέσεις πάνω στις οποίες είχε βασιστεί η στήριξη της λεγόμενης ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Το ζήτημα είναι ποιος διορίζει το μάνατζμεντ και ποιος έχει τον έλεγχό του. Ο στρατηγικός επενδυτής πρέπει να ορίζεται από το Δημόσιο και να ελέγχεται από αυτό (…) Η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει όταν μεταφέρεις περιουσία από λιγότερο επικερδείς δραστηριότητες σε άλλες επικερδείς (…) Όταν πουλάς μια περιουσία, το προϊόν της πώλησης πρέπει να πηγαίνει στην απόκτηση νέας περιουσίας. Δεν πουλάς το χαλί της οικογένειας για να πας να διασκεδάσεις στα μπουζούκια».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn