Ο Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ως κομματικός παράγοντας

Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην μονοεδρική περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, δήλωσε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας έχει την πολιτική ευθύνη όταν η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και προσπαθεί να αποκρύψει το πόρισμα του προϊσταμένου της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Γ. Ζορμπά.

«Η διαγωγή του δείχνει ότι δεν λειτουργεί ως Υπουργός Δικαιοσύνης μιας κυβέρνησης που στην ουσία είναι τώρα υπηρεσιακή» είπε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αλλά «λειτουργεί ως κομματικός παράγοντας» πράγμα που δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην αντικειμενικότητα των εκλογών.

Η μη δημοσιοποίηση του πορίσματος Ζορμπά, είπε, αφαιρεί από το εκλογικό σώμα τη δυνατότητα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Και «η απόκρυψη αυτή δημιουργεί προβλήματα». Όταν η ίδια η δικαιοσύνη «παρεμβαίνει και προσπαθεί να το αποκρύψει», τόνισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «την πολιτική ευθύνη την έχει ο Υπουργός Δικαιοσύνης».

Ο Γεράσιμος Δ.Αρσένης επεσήμανε επίσης ότι η κριτική του κόμματός του για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών οφείλεται στο ότι η 16 Σεπτεμβρίου όχι μόνο δεν δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να συζητήσει τα Νομοσχέδια που είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ούτε να ακούσει τον κ. Ζορμπά και να μελετήσει το πόρισμά του για τα δομημένα ομόλογα.

«Τώρα η κατάσταση αυτή λειτουργεί ως μπούμεραγκ για την Κυβέρνηση» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε εδώ και πολύ καιρό τις πρόωρες εκλογές, δέχτηκε «με ενθουσιασμό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σύρθηκε σε πρόωρες εκλογές παρά τη θέλησή της».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn