ΘΕΜΑ: 21η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ , ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο της 21Η τακτικής Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, της οποίας οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 10 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 ,συμμετέχει σημαντικός αριθμός μη Κυβερνητικών Οργανώσεων .
Τις εργασίες της Συνόδου παρακολουθεί ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος και συμμετέχει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το οποίο εκπροσωπείται στη Σύνοδο από τον κ. Γεράσιμο Αρσένη.

O κ. Αρσένης στην παρέμβαση του, κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και συγκεκριμένα στη συζήτηση με θέμα τη φτώχεια, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου το οποίο και εκπροσωπεί, υποστηρίζει το Σχέδιο κατευθυντήριων αρχών για τη φτώχεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του, έχει επιδράσει ανασταλτικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι » Παρακολουθούμε ανυπεράσπιστοι την μεσαία τάξη να ολισθαίνει στη φτώχεια και τους φτωχούς στην απόλυτη φτώχια» .

Στη συνέχεια τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη την πρόβλεψη κυρώσεων που θα συνοδεύουν και θα ενδυναμώνουν τις κατευθυντήριες αρχές για τη φτώχεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και πρότεινε την δημιουργία Διεθνούς Παρατηρητηρίου υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί, σε τακτική βάση, τα σταθεροποιητικά προγράμματα ιδίως μάλιστα εκείνα στα οποία εμπλέκονται Διεθνείς Οργανισμοί, εντοπίζοντας και αξιολογώντας τους παράγοντες εκείνους, που επηρεάζουν τους πληθυσμούς που βρίσκονται στο επίπεδο της απόλυτης φτώχιας αλλά και των εργαζομένων οι οποίοι πολλάκις υφίστανται υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και τελικά οδηγούνται στην φτώχεια.

ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn