Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Γεράσιμος Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επαναφορά του θεσμού των ανεξεταστέων καθώς και η προτεινόμενη επαναφορά της επετηρίδας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι, χωρίς αμφιβολία, κτυπήματα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση 1996 – 2000 της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αποτελούν όμως και σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και στη συνέπεια της Κυβέρνησης, σε μία φάση μάλιστα που η Κυβέρνηση έχει ανοικτή ατζέντα σειράς μεταρρυθμίσεων και, συνεπώς, οφείλει να δώσει δείγματα ισχυρής βούλησης και αντοχής στις πιέσεις προαγωγών της κουλτούρας της ήσσονος προσπάθειας και του βολέματος και των ποικιλώνυμων συντεχνιών που αντιμάχονται την αλλαγή και την πρόοδο. Πρέπει να προβληματίσει τον κ. Πρωθυπουργό ότι η εικόνα που αναδύεται δεν είναι αυτή της ισχυρής Ελλάδας και της αξιοκρατίας.

Τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα θα δουλέψουν βέβαια πολύ καλά τον Αύγουστο, αλλά κανείς δεν μπορεί σοβαρά να ισχυρισθεί ότι ο μαθητής ο οποίος είχε μέσο όρο σε 14 μαθήματα κάτω από 9,5 θα μπορέσει μέσα σε έξι εβδομάδες να καλύψει τα κενά μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς. Όλοι ξέρουν τί θα συμβεί. Θα κατέβει ο πήχυς των εξετάσεων για να διευκολυνθούν τα παιδιά να περάσουν. Το μέτρο αυτό δεν αντιστρατεύεται μόνον το στόχο για ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας αλλά αδικεί και τον ανεξεταστέο μαθητή. Η εκπαιδευτική και κοινωνική προστασία του μαθητή δεν εξασφαλίζεται με καλλιέργεια ψευδαισθήσεων αλλά με ενισχυτική διδασκαλία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του σχολικού έτους, με αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και με αναβάθμιση των σχολείων με χαμηλή επίδοση. Στην εφαρμογή αυτών των μέτρων θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί η Κυβέρνηση, παρά τις γνωστές πιέσεις, με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση του μέλλοντος της νέας γενιάς.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn