ΕΡΩΤΗΣΗ: Διάβασα ότι δεν έχετε μιλήσει τόσο καιρό γιατί γράφετε ένα βιβλίο, όμως το θέμα δεν το είδα πουθενά.ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Είναι γύρω από τα πολιτικά θέματα του τόπου της περιόδου 1996 μέχρι σήμερα αλλά δεν εμπεριέχει όλα τα θέματα. Έχει γίνει κάποια επιλογή σε κάποια που θεωρώ σημαντικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς βλέπετε τα πράγματα έτσι όπως διαμορφώνονται γενικότερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ίσως σας ξενίσω γιατί συνήθως είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος. Αυτή τη στιγμή είμαι απαισιόδοξος. Η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε μία παρακμή και πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση η οποία δεν είναι μόνο κομματική αλλά του πολιτικού βίου γενικότερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό μπορεί να ωφελήσει τρίτα κόμματα, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα ωφελήσει τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η κοινωνία θα αντιδράσει σ΄ αυτό και θα υπάρξουν πιέσεις στα υπάρχοντα κόμματα ν΄ αλλάξουν και ν΄ ανταποκριθούν καλύτερα στις σημερινές συνθήκες, καθώς επίσης και νέα πολιτικά σχήματα, τα οποία θα εκφράσουν κοινωνικά στρώματα τα οποία δεν θα αισθανθούν ότι αντιπροσωπεύονται επαρκώς από τα υπάρχοντα κόμματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα καλύψουν δηλαδή το κενό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την τροπολογία που κατετέθη, σας προσβάλλει τη νοημοσύνη μ΄ αυτή τη λογική της κλήρωσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμένα με «ξένισε» αυτό το πράγμα και ήμουν στη Βουλή, σε συνεδρίαση Επιτροπής, όταν έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια, γιατί συμβαίνει κι αυτό, όταν κατατίθενται τροπολογίες, έχουμε και άλλες Επιτροπές, κι έτσι δεν το πήραμε είδηση κι εμείς. Ομολογώ ότι με ξένισε και τη θεωρώ μία αδικαιολόγητη, ακατανόητη και προκλητική κίνηση της Κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί στην πορεία του με τη μάχη για την ελεύθερη ραδιοφωνία, για την ελεύθερη διατύπωση της γνώμης. Θυμάμαι προσωπικά, με πολλούς άλλους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, όταν ήμασταν αντιπολίτευση και είχε δημιουργηθεί θέμα για τον Σκάι, δώσαμε μάχη εντός και εκτός Βουλής για την ελεύθερη ραδιοφωνία. Τώρα, το να μας λένε ότι εκεί κατέληξε η μοριοδότηση, δεν είναι απάντηση. Εάν έτσι είναι η μοριοδότηση, θα πει ότι κάτι είναι λάθος με τη μοριοδότηση και το Νόμο. Και εδώ υπάρχουν ευθύνες. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να μείνει έξω από αυτή την κατανομή ο Σκάϊ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Αρσένη, απ΄ ότι μαθαίνουμε θα ξανάρθει η τροπολογία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να το συζητήσουμε μέσα στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τέτοια τροπολογία που θεωρούμε πρόκληση στην ελεύθερη ραδιοφωνία. Ο Σκάι, όπως και να το κάνουμε, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε μαζί του – κι εγώ, όπως ξέρετε, πολλές φορές έχω διαφωνήσει με το σταθμό – είναι ένας καταξιωμένος σταθμός και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα στους 20 σταθμούς που θα πάρουν άδεια θα πρέπει να είναι και ο Σκάϊ. Αν τώρα η μοριοδότηση τα βγάλει διαφορετικά ας αλλάξουμε το σύστημα, ας παραπέμψουμε το ζήτημα αυτό στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που, με αντικειμενικά κριτήρια, μπορεί να ξαναδεί το θέμα. Εγώ λέω να δούμε όλο το θέμα εξ΄ αρχής. Αυτά τα θέματα της μοριοδότησης εγώ δεν τα καταλαβαίνω, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλα πράγματα μπαίνουν σ΄ αυτά τα θέματα των μορίων και καταλήγουμε σ΄ αυτές τις γελοιότητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: κύριε Αρσένη, επειδή είστε πολλά χρόνια στην πολιτική κι έχετε μεγάλες εμπειρίες, θα ήθελα να σας ρωτήσω, όταν ένας νόμος καθυστερεί να εκτελεστεί τέσσερα χρόνια, έπρεπε δηλαδή πριν από τέσσερα χρόνια να έχουν δοθεί οι άδειες και τώρα να δίνονται οι ανανεώσεις, και τώρα δίνονται οι πρώτες άδειες, στην περίοδο των υποτιθέμενων ανανεώσεων, αυτός ο νόμος ήδη δεν έχει καταργηθεί, από μόνος του, αφού τα δεδομένα πια με τα οποία κρίνονται οι σταθμοί είναι μιας πενταετίας, του 1996;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό σας είπα κι εγώ. Πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή το θέμα αυτό.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn