ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα σας, κε. ΑρσένηΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Καλή σας εσπέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο νήμα επάνω σας βρίσκω της προεκλογικής περιόδου.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Ακριβώς. Τώρα πήγαινα στη μεγάλη συγκέντρωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, το καταλαβαίνω. Δε θα σας καθυστερήσω πολύ. Πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Προγνωστικά δεν μπορεί κανείς να κάνει τώρα. Πρέπει όμως να σας πω ότι, αυτές τις τελευταίες μέρες, που γυρίζω στις αγορές, σε χώρους δουλειάς, έχω δει μια εντυπωσιακή αλλαγή κλίματος. Πολλοί αναποφάσιστοι τώρα έχουν αποφασίσει και, επειδή οι περισσότεροι ανήκουν στο δικό μας το χώρο, θα ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ. Γι” αυτό και είμαι αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών της Κυριακής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούστηκαν πολλά σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Αυτό που μένει στον έλληνα ψηφοφόροι ποιο εκτιμάτε ότι είναι;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό που μένει είναι το εξής: Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον πολίτη είναι αν θα έχουμε ένα κράτος κοντά στον πολίτη, αν θα έχουμε μια αναβάθμιση του προγράμματος της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα καταπολεμήσει την φτώχεια και την ανεργία ή αν θα αφήσουμε αυτά τα πράγματα ανεξέλεγκτα μέσα στη λογική της αγοράς. Γι” αυτό, η επιλογή είναι σαφής: Άλλο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ και άλλο το δικό μας. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι, ότι πρέπει να προωθήσουμε το κοινωνικό κράτος, να προωθήσουμε μια οικονομική πολιτική που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανεργία.
Το άλλο θέμα, που προέκυψε τις τελευταίες μέρες είναι τι είδους διακυβέρνηση θα έχουμε. Η ΝΔ τον τελευταίο καιρό, ή τουλάχιστον στελέχη της, φωνάζουν ότι θα απολύσουν 10.000 πασόκους, ότι πρέπει να διορίσουν τα δικά τους τα παιδιά, ότι το ΑΣΕΠ πρέπει να καταργηθεί, γιατί είναι «κομματικό κράτος», και έχουν ανησυχήσει πολύ τους πολίτες που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο παρελθόν του κοινωνικού διχασμού, που θέλουν μια ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, με αξιοκρατία. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες επιλογές, τα δύο μεγάλα θέματα και γι” αυτό είμαι αισιόδοξος ότι, την Κυριακή, οι πολίτες που θέλουν ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί από τους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται γιατί τώρα θα αναβαθμιστεί η σχέση του κόμματος με τους πολίτες και όχι όλα αυτά τα χρόνια της εξουσίας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Από το 1993 μέχρι σήμερα έχει γίνει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο το οποίο δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει κι άλλα πράγματα ή κάποια να είχαν γίνει καλύτερα – δεν υπάρχει αμφιβολία – και γι” αυτό ο Γιώργος ο Παπανδρέου έκανε την κριτική και την αυτοκριτική του. Κι εγώ, ξέρετε, τα λέω αυτά τα πράγματα εδώ και πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει αυτά τα προβλήματα και ανταποκρίνεται στα αιτήματα του λαού δείχνει ακριβώς ότι έχει την ευαισθησία να πάρει τα μηνύματα και να αναπροσδιορίσει την πορεία του ανάλογα με τις ανάγκες τις εποχής και τα αιτήματα του λαού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εύχομαι και σε εσάς καλή προσωπική επιτυχία και στο ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος είναι εκείνος που θα κρίνει.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Βεβαίως, θα το κρίνει η κάλπη. Επί του παρόντος, ας εκφράσω την αισιοδοξία μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ κι εγώ.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn