G1

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, με πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, πνευματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, με τίτλο: «Γιατί δεν έκατσα καλά» (Εκδόσεις Gutenberg). Για το βιβλίο, μίλησαν ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Αρσένη και στις δυσκολίες εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ανέλυσε μεθοδικά τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι σήμερα 15 χρόνια μετά τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο, παραμένουν επίκαιρα, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφης Μπουζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς σχεδιάστηκε και εφαρμόσθηκε η μεταρρύθμιση και, τέλος, ο υπεύθυνος Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών Αχαΐας κ. Γιώργος Ζησιμόπουλος, ο οποίος τόνισε στο πώς η εκπαιδευτική κοινότητα υποδέχθηκε και αντιμετώπισε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, έκλεισε με την παρέμβαση του συγγραφέα του βιβλίου Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος από το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα, αναφέρθηκε στο σήμερα και τόνισε τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία που ξεκινά, ώστε να είναι πετυχημένος. Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει καταρχήν να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν το Εκπαιδευτικό Σύστημα (γενική παιδεία, ισότιμη πρόσβαση, δια βίου μάθηση κλπ.) και στη συνέχεια, πρότεινε τη συγκρότηση μιάςς Ανεξάρτητης Αρχής Εκπαιδευτικών Υποθέσεων, που θα αποτελείται από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα πρέπει να αναλάβει το έργο της εξειδίκευσης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν, οι πρώην Πρωθυπουργοί Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Κ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Ν Σακελλαρίου, ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο Υφυπουργός Θ Πελεγρίνης , ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής,, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Ν. Ξυδάκης, Θ Φωτίου , Ρ. Αντωνοπούλου, Δ. Βίτσας, οι Υφυπουργοί Ο. Γεροβασίλη , Π. Σγουρίδης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας και ο πρώην Αντιπρόεδρος Π. Κρητικός , η πρώην Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, οι πρώην Υπουργοί Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ν. Σηφουνάκης, Π. Ρουμελιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Γιακουμάτος, Σ. Δήμας, Σπ. Κουβέλης, Π. Οικονόμου, Σ. Παπαθεμελής, Κ. Μπαντουβάς, Ν. Μαραβέγιας, οι βουλευτές Σ. Λυκούδης, Α. Θεοπεφτάτου, Ο. Τεληγιορίδου, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και σύζυγος του Γ. Αρσένη Λούκα Κατσέλη, ο Πρόεδρος της Apha Βank και Πανεπιστημιακός κ. Β. Ράπανος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καβαθάς, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Β. Βασιλικός, ο σκηνοθέτης Γ. Σμαραγδής, ο Σπύρος Μερκούρης,  οι Πανεπιστημιακοί , Α. Καζαμίας, Κ. Βεργόπουλος,  Κ. Γατσιος,  Ι. Καζάζης, Μ. Κασσωτάκης, Θ. Εξαρχάκος , Μ. Τζάνη, Σ. Πριόβολου, Δ. Σπινέλλης,  Γ. Πυργιωτάκης,  Β. Καραποστόλης, Α. Σαρρης , Γ. Μέργος, Ν. Βεττας, Γ. Χρήστου, Γ. Σαπουντζόγλου , Ν. Αλεξανδρής, Ν. Μπλέσιος, Δ. Χατζηδήμου, Α. Αλεξόπουλος , ο πρώην Αναπληρωτής  ΓΓ του ΟΗΕ κ Σ. Μουσούρης  κ.α.

G

 http://www.amna.gr/article/97533/Parousiasi-bibliou-Gerasimou-Arseni

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn