Για την πρόταση 45 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό:

«Αυτό το υπόμνημα είναι η έκφραση αγωνίας από τη μεριά των βουλευτών για την πορεία του ασφαλιστικού και αποτελεί ένδειξη της θέλησης των βουλευτών να συμμετέχουν μέσα στα όργανα στη διαμόρφωση μιας συνθετικής άποψης για το ασφαλιστικό».

«Δεν μου αρέσει ως υπεύθυνος βουλευτής να κάθομαι στο καφενείο θεατής των εξελίξεων και να περιμένω τις εξελίξεις και να τις σχολιάζω. Πρέπει να λειτουργήσω υπεύθυνα, πρέπει να εκφράσω την αγωνία της κοινωνίας και να συμμετέχω και εγώ στο διάλογο. Το να ζητάς ενεργοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να συζητήσει ένα θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με θετικά σχόλια και όχι με αρνητικά. Αλίμονο, αν ζητάς συμμετοχή και χαρακτηρίζεσαι αντάρτης.»

«Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση είναι αντιμέτωποι με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Δεν μπορεί το βάρος της επίλυσης να το σηκώσει μόνη της η κυβέρνηση, μόνο μια ομάδα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και όλοι να συμμετέχουμε. Το αίτημα αυτό δεν ήταν κριτικής προς την κυβέρνηση, ήταν αίτημα συμμετοχής.»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ευρύτατο πολυσυλλεκτικό σώμα, δεν μπορεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να εκφράζεται κατά αποκλειστικότητα με μια μόνο άποψη. Πρέπει να εκφράζεται από μια σύνθεση που εμπεριέχει και πολλές άλλες απόψεις και αυτό δεν γίνεται μέχρι στιγμής.»

«Πρέπει να υπάρχει μια πραγματική ενότητα και να δώσουμε πραγματικό νόημα στο «όλοι μαζί». Το «όλοι μαζί» δεν μπορεί να μείνει μια απλή ρητορεία, πρέπει να γίνει πράξη».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn