ΣΥΛΛYΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ K. ΚΟΥΝΕΒΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο Κωνσταντίνας Κούνεβα Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

 ΠΡΟΣ:

Κυρία Κατσέλη

Aγαπητή κυρία Κατσέλη,

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σας εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου σας Γεράσιμου Αρσένη.

Σας εύχομαι δύναμη, υγεία και αντοχές για να θυμάστε πάντα τις καλύτερες στιγμές μαζί του.

Με Εκτίμηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δ/νση: Βερνάρδου 23

15235 Βριλήσσια

Τηλ.:    213 2050511

Email:  dimarxos.grammateia@vrilissia.gr                            Βριλήσσια, 20 Απριλίου 2016

Αξιότιμη κα Κατσέλη,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου πολιτικού άνδρα και συζύγου σας Γεράσιμου Αρσένη.

Ο εκλιπών υπήρξε χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία διεθνούς ακτινοβολίας.

Αφήνει σε όλους τους Έλληνες ολοζώντανη παρακαταθήκη τη μεγάλη πολιτική και προσωπική του πορεία.

Τα θερμότατα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου στη δύσκολη αυτή στιγμή που περνάτε.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων

Ξενοφών Μανιατογιάννης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΤΗΑ2552350300-301
ΦΑΞ:2552028154 Ορεστιάδα, 20/04/2016
Αρ.πρωτ:
ΠΡΟΣ: κ. Λούκα Κατσέλη
Αξιότιμη κα Κατσέλη,
Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του συζύγου σας
Γεράσιμου Αρσένη. Ενός σπουδαίου πολιτικού, διανοούμενου αλλά
και ανθρώπου που συνέδεσε την παρουσία του με την ίδρυση της 4ης
έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα.
Σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου
συμπαράσταση.
Με σεβασμό,
Καραγιάνντκ Γεώργιος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ορεστιάδας

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  

ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣIΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (1)                                                                                                                                                                                   Aθήνα 22/4/2016

ΠΡΟΣ

κα Λούκα Κατσέλη

Αξιότιμη κυρία Κατσέλη,

Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,  εκφράζει  τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για  τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη τόσο σε σας προσωπικά , όσο  στην οικογένεια  και τους οικείους του.

Ο Γεράσιμος Αρσένης, υπήρξε ένας σημαντικός πολιτικός με όραμα και κοινωνική ευαισθησία, ένας διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνή σταδιοδρομία, ένας άνθρωπος  με θάρρος και ευγένεια και η δυναμική του πορεία θα μείνει στη μνήμη των επτανησίων ως ένας σεβαστός συμπατριώτης από την Κεφαλονιά.

Για την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν.Γραμματέας

Ελένη Κονοφάου                                                         Μαρία Γραμματικού

Α΄Αντιπρόεδρος : Ευάγγελος Γιαννουλάτος    Β΄Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Δραγώνα

Ταμίας : Δημήτρης Μαυροπόδης           Βοηθός Γραμματέα : :Αντζελίνα Αρκούδη

Βοηθός Ταμία: Γεράσιμος Ροσόλυμος     Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθέριος Κατωπόδης

Σύμβουλοι: Θωμάς Κατσαρός, Δημήτρης Αργυρός, Βασιλική Καββαδά, Χρυσόστομος Μανιάς, Νικόλαος Λούτας, Ελένη Χάρου, Νίκος Γλυτσός. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (1)

Ερμούπολη, 20 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ. 4780
Προς
Κυρία Λούκα Κατσέλη
Αγαπητή κυρία Κατσέλη,
Σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την απώλεια του συζύγου σας.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές ότι και να πούμε είναι λίγο.
Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Γιάννης  Ρεκλείτης
Γενικός Γραμματέας
Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Κυρία Κατσέλη,
σας παρακαλώ να δεχθείτε τα θερμά μου συλληπητήρια για το χαμό του αγαπημένου σας συζύγου.
Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε σημαντικός πολιτικός αλλά και πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος σημάδεψε με τις ιδέες και το έργο την πολιτική ζωή της χώρας και κυρίως συνέβαλε στην πορεία της μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης. Εμείς που συμπορευτήκαμε μαζί του θα τον θυμόμαστε και για το ήθος του.
Τα θερμά μου συλληπητήρια και πάλι τόσο σε εσάς όσο και την οικογένειά σας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης  Ρεκλείτης
Γενικός Γραμματέας
Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 

 

ΕΤ.Α.Π. – Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων                                                                                      ΑΜΚΕ Επιμελητηρίου Κυκλάδων                                                                                                                                      Παρακαλούμε δεχτείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Με εκτίμηση,  Μαρία Αντωνίου Υπεύθυνη Γραφείου Προέδρου & Διοικητικού Προϊσταμένου

ΕΤ.Α.Π. – Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων                                                                                               ΑΜΚΕ Επιμελητηρίου Κυκλάδων Απόλλωνος & Λαδοπούλου – Ερμούπολη, 84 100 Σύρος

 

 

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ

http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=18749:2016-04-24-17-40-24&catid=91&Itemid=156

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του αποθανόντα Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Κεφαλλονίτης που διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό, και ως  πολιτικός σημάδεψε με την πορεία του για πολλά χρόνια όχι μονάχα την Κεφαλονιά αλλά και την Πατρίδα μας.

Ο άνθρωπος εκφραστής  της πολιτικής της ευπρέπειας,  οραματιστής, διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα του,  και τον αγώνα του για  βαθιές τομές της ελληνικής κοινωνίας.

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη

Εκφράζουμε τη μεγάλη θλίψη μας για το θάνατο του Κεφαλλονίτη πολιτικού και διανοητή  Γεράσιμου Αρσένη.

Υπήρξε ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, πιστός στην ιδεολογία και τις αρχές του, ένας συνεπής και μαχητικός πολιτικός, που προσέφερε πολλά στη δημοκρατία και τον τόπο.

Ο Γεράσιμος Αρσένης, γνήσιο τέκνο της Κεφαλλονίτικης γης, δεν δίστασε να συγκρουστεί για τα πιστεύω του και, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, έπραττε πάντα ότι του επέβαλλε η συνείδησή του.

Άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας, στη διανόηση, τις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. Πορεύτηκε στο δημόσιο βίο της χώρας χωρίς να αλλοιωθεί από εξουσίες, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του και χωρίς να παύσει να υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Όλοι εμείς στα Ιόνια Νησιά και την Κεφαλονιά χάσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, μια σημαντική προσωπικότητα, έναν πολύτιμο φίλο. Η σκέψη μας, όλων των συμπατριωτών και συντοπιτών του, συντροφεύει τον Γεράσιμο στο τελευταίο ταξίδι του.

Εκφράζουμε από καρδιάς τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη, τα παιδιά και την οικογένειά του.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΡΣΕΝΗ

Καλό σου ταξίδι Γεράσιμε μαςΤο Πανελλήνιο, ο πνευματικός και πολιτικός κόσμος της χώρας η Κεφαλονιά και οι συγχωριανοί του από το χωριό Σπαρτιά, αποχαιρετούν τον ευπατρίδη, τον πολιτικό, τον γνήσιο και αληθινό Ριζοσπάστη, τον φίλο τον Γεράσιμο Αρσένη , αποτίνοντας τιμή και σεβασμό σε μια φωτισμένη μορφή που με το έργο και τη δημόσια παρουσία της δίδαξε με παρρησία ήθος και υπηρέτησε με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια από υψηλές θέσεις, την Ελλάδα και τον Λαό της και τους κοινωνικούς και εθνικούς στόχους και το νησί μας. Η Ελλάδα πενθεί και μαζί της πενθεί ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και η ελληνική κοινωνία που θα στερηθεί τον νηφάλιο, σοφό λόγο του. Πενθεί ο απλός άνθρωπος που ο δικός μας ,ο

Γεράσιμος Αρσένης τον αγκάλιαζε με απλότητα, χιούμορ, καλοσύνη και ανεπιτήδευτη αγάπη και ντομπροσύνη Κεφαλλονίτικη. Ο δικός μας ο Γεράσιμος, πάνω από όλα ήταν σεμνός άνθρωπος με τα εξαιρετικά πνευματικά -ψυχικά του χαρίσματα, το πολυποίκιλο έργο του και πάνω από όλα την αγάπη του για την Κεφαλονιά, το χωριό μας και τους χωριανούς. Αυτή την αγάπη την εισπράτταμε καθημερινά και την ανταποδίδαμε με σεβασμό, ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα σύμφωνα με τα λόγια και τα έργα του. Ο Γεράσιμος μας, αγάπησε τους ανθρώπους του χωριού μας και τον αγάπησαν, επέλεξε να κτίσει το σπίτι του στο χωριό μας ,έγινε ένας από μας. Ο Γεράσιμος υπήρξε ανυποχώρητος μαχητής του καθήκοντος ,συνεπής ,ακέραιος και παρέμεινε πάντοτε άρχοντας, τρυφερός οικογενειάρχης και συνάνθρωπος ,γλυκύτατος κι αγαπητός σ’ όλους ,φίλος πιστός και ανιδιοτελής ,πιστός υπηρέτης ,του «καλού κ αγαθού »,πιστός τηρητής του «αγαπάτε αλλήλους» αλλά και του δημοσίου συμφέροντος. Στους δύσκολους δρόμους που βάδισε υπήρξε ήρεμος και νηφάλιος μα και έδρασε σαν πραγματικός Κεφαλλονίτης. Στο μεγάλο ταξίδι του στη Αιωνιότητα δεν έχουμε άλλα λόγια: Ο Γεράσιμος μας, έφυγε αλλά άφησε πίσω του στη μνήμη μας ανεξίτηλα χαραγμένη τη ευγενική μορφή του .

Καλό σου ταξίδι Γεράσιμε μας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών «το Σπάρτο»

Η   Πρόεδρος

Ευαγγελία Παυλάτου

http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=18764:–l-r——&catid=49&Itemid=41

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

Αργοστόλι, 20 Απριλίου 2016

Συλλυπητήρια από την “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

Μετά τη θλιβερή είδηση της απώλειας του μεγάλου Κεφαλλονίτη Γεράσιμου Αρσένη, εκφράζουμε στην οικογένεια του τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μας στο βαρύτατο πένθος τους.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε διαπρεπής επιστήμονας και κορυφαίος πολιτικός. Υπηρέτησε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία με ήθος, εντιμότητα, πίστη και αφοσίωση.

Αφήνει σε εμάς παρακαταθήκη τους αγώνες και το έργο του όπως και τη μεγάλη προσπάθεια του για τη μεταρρύθμιση της παιδείας.

Αγάπησε και υποστήριξε τα νησιά μας και συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία υποδομών και στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Η δημιουργία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποτελεί μια σημαντική στιγμή της δημιουργικής προσφοράς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης που θα τον σκεπάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

Το Κεφαλληνιακό Ιδρυμα Ερευνών – ΕΥΔΟΞΟΣ για την εκδημία του Γεράσιμου Αρσένη

Στο άκουσμα του θανάτου του μεγάλου κεφαλλονίτη  Γεράσιμου Αρσένη το ΚΙΕ εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας προικισμένος και διαπρεπής δημόσιος άνδρας της νεώτερης ιστορίας μας.

Η προσφορά του στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στον διαχρονικό Ελληνισμό, στην Κεφαλονιά, ήταν μέγιστη.

Το ήθος, η αρετή, η ικανότητα, η αξιοσύνη του, ήταν επίσης μέγιστες.

Οι πράξεις του είχαν την ποιότητα της αριστείας και τον δυναμισμό της Κεφαλληνιακής του καταγωγής την οποία τιμούσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το Αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ στην Κεφαλονιά ευεργετήθηκε από το  συμπατριωτικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον που επεδείκνυε, αλλά και την ειλικρινή και καθοριστική υποστήριξή  του στις δυσκολίες κάθε συγκυρίας με όσα μέσα κάθε φορά διέθετε στην μακρά πολιτική του σταδιοδρομία.

Αιωνία σου η μνήμη Γεράσιμε. Πάντα θα σε θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη.

Προς την οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια .

Πρόεδρος και Δ.Σ του ΚΙΕ-ΕΥΔΟΞΟΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Συλλυπητήρια Επιστολή για την Απώλεια του Συμπατριώτη μας, Γεράσιμου Αρσένη

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά εκφράζει τα ειλικρινή, θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό και διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Τον διέκρινε το ήθος, η αξιοπρέπεια και η θέληση για προσφορά.

Η προσφορά του στο νησί μας ήταν πολύ σημαντική ∙ συνέβαλε στην ανάπτυξή του.  Ένα από τα έργα του, δικής του έμπνευσης και δημιουργίας, είναι η ίδρυση των ΤΕΙ .  Τα υπερασπίστηκε με πείσμα και πάθος έως πρόσφατα, όταν απειλήθηκε η λειτουργία τους.

Αγαπούσε το νησί μας καθώς και όλα τα Επτάνησα. Το απέδειξε όχι με λόγια αλλά με πολλά αξιόλογα έργα που σηματοδότησαν την αλλαγή στα νησιά μας.

Με την Αδελφότητά μας διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς, ήταν μέλος και συμμετείχε στις διαδικασίες και  εκδηλώσεις της. Η απώλειά του μας γεμίζει  θλίψη, ενώ αφήνει για όλους μας παρακαταθήκη το έργο του να μας εμπνέει.

Καλό ταξίδι συμπατριώτη Γεράσιμε.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Μαριολένη Νεοφύτου                                                                 Νέστορας Παπαθεοδωράτος

http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=18734:2016-04-20-21-33-09&catid=87:2011-02-16-06-48-27&Itemid=48

http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=18742:2016-04-22-17-19-09&catid=50:2011-01-25-09-40-51&Itemid=68

 

 

Ψήφισμα Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου για Γεράσιμο Αρσένη

Αείμνηστε Γεράσιμε Αρσένη ως εκπρόσωποι της γενέτειρας σου πόλεως Αργοστολίου, η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου σου απευθύνουμε χαιρετισμό και καλό ταξίδι για την νέα σου αιωνία κατοικία και πάντοτε θα είσαι για μας το παράδειγμα ενός ακόμα υγιούς πολιτικού, πνευματικού, επιστήμονα που έβγαλε η Κεφαλλονιά . Μας εκπροσώπησες επάξια και κατόρθωσες να είσαι επιτυχημένος και διέπρεψες σε όλους τους τομείς. Είμαστε περήφανοι.

Συλλυπούμεθα την οικογένεια του Γερασίμου Αρσένη .

Να έχεις καλό ταξίδι Γεράσιμε.

Προς τιμήν του η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου αποφάσισε,

Α) Να διαβιβάσει στην οικογένεια το ψήφισμα μας ,

Β) Να το κοινοποιήσει στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης

και

Γ) Να μετονομάσει την οδό Γεωργικής Σχολής και συγκεκριμένα από την διασταύρωση της οδού Σουηδίας με την Γεώργιου βεργωτή (Γηροκομείο) έως την είσοδο της ΒΙ.ΠΕ (Αστυνομία) σε οδό Γερασίμου Αρσένη .

Ο λόγος που μετονομάζεται η συγκεκριμένη οδός είναι ότι εκεί βρίσκεται τα Τ.Ε.Ι τα οποία έχει ιδρύσει ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης.

Για την Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

 

 

Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Γεράσιμου Αρσένη για την απώλεια τους.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας πολιτικός και ιδεολόγος που διακατέχονταν από ήθος και αξιοπρέπεια, γνωρίσματα σπάνια για την σημερινή μας εποχή.

Το κενό που αφήνει η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο, το έργο του όμως παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Παναγής  Βλάχος

Με βαθειά  θλίψη και οδύνη αποχαιρετάμε αύριο έναν από τους τελευταίους πολιτικούς γίγαντες της Νεώτερης Πολιτικής Ιστορίας  τον Γεράσιμο Αρσένη .

Ο Γεράσιμος Αρσένης  υπήρξε ένας πολιτικός Διεθνούς Κύρους και πάνω από όλα ένας μεγάλος Ουμανιστής κυρίως με μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερή του Πατρίδα   την Κεφαλονιά, παρόλο που οι Κεφαλονίτες τον είχαν πικράνει αρκετές φορές αυτός συνέχισε αγόγγυστα να βοηθά με περίσσιο πάθος το νησί  γιαυτό και τα μεγαλύτερα έργα πνοής στο τόπο οφείλονται στο δικό του Αγώνα.

Ήταν ένας φάρος της Κεντροαριστεράς που μαζί με τον Αείμνηστο Ανδρέα  Παπανδρέου αντιπροσώπευαν τα Σοσιαλιστικά Ιδεώδη που το κενό τους  έως σήμερα παραμένει αναντικατάστατο.

Θεωρώ  τον εαυτό μου τυχερό  που υπήρξα διαχρονικά συνεργάτης του και μου μεταλαμπάδευσε λίγη από την Σοφία του .

Γεράσιμε Αρσένη   πάντα θα υπάρχεις  ζωντανός σαν  έμπνευση  τόσο σε μένα όσο και  χιλιάδες  συμπατριώτες μου .

Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Παναγής  Βλάχος

πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας

Αλέκος Καλαφάτης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, που καθόρισε με τις αποφάσεις του τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Η απήχησή του διεθνής. Ως γνήσιος Κεφαλονίτης αγάπησε ανυπόκριτα και αφειδώλευτα το νησί μας και του προσέφερε παντοιοτρόπως τη βοήθεια του, με μέγιστη προσφορά τη δημιουργία του ΤΕΙ.

Υπήρξαμε επί δεκαετίες συνεργάτες κι αυτό ήταν για μένα ευτυχής εμπειρία.

Αλέκος Καλαφάτης

 

 

ΜΙΚΕΛΗΣ ΜΑΦΡΕΔΑΣ Αποχαιρετισμός στον Γεράσιμο Αρσένη

Εκπροσωπώντας το τοπικό συμβούλιο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών, θέλω να εκφράσω, στην σύζυγο και τα παιδιά του Γεράσιμου Αρσένη, τα συλλυπητήριά μου, για την απώλεια του μεγάλου Κεφαλονίτη πολιτικού.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του, αφού όταν ερχόταν στην Κεφαλονιά, διέμενε στο σπίτι του στα Σπαρτιά.

Ήταν ένας απλός άνθρωπος που χαιρόσουν να μιλάς μαζί του για διάφορα θέματα .

Αγαπούσε ιδιαίτερα το νησί μας και όποτε, οι φορείς του τόπου μας, ζήτησαν την συνδρομή του, δήλωνε πάντοτε παρών.

Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, υπηρέτησε την πατρίδα από όποιο πόστο του ζητήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ ποτέ το όνομά του δεν ακούστηκε σε κανένα οικονομικό σκάνδαλο.

H εντιμότητα και η αντίσταση σε κάθε είδους συμφέροντα, είναι νομίζω η παρακαταθήκη που αφήνει (είδαμε όλοι το “βασίλειο της μίζας” που επικράτησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την αποχώρησή του).

Κατά την άποψή μου, είναι ο κορυφαίος πολιτικός που πέρασε από την Κεφαλονιά.

Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και για τον τόπο μας και την πατρίδα μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

 

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τον Γεράσιμο Αρσένη θα τον θυμάται η Κεφαλονιά γιατί έχει κάνει πολλά και μεγάλα έργα το νησί με κυριότερο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων .

Πάντα ήταν δίπλα στην Κεφαλονιά και βοηθούσε με κάθε τρόπο στο να χρηματοδοτούνται μεγάλα έργα για το νησί του.

Προτείνω το ΤΕΙ Ιονίων Νησων να πάρει το όνομά του και να λέγεται ΤΕΙ Ιονίων Νήσων «Γεράσιμος Αρσένης».

Νικόλας Βαλλιανάτος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Φτωχότερη είναι απο σήμερα η χώρα μας,η Κεφαλληνιακή παροικία της Αθήνας και η ιστορική Αδελφότητα μας!

Η εκδημία του συμπατριώτη μας πρώην Υπουργού Γεράσιμου Αρσένη σκόρπισε θλίψη στις καρδιές όλων των Κεφαλλήνων.

Ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε μία κορυφαία πολιτική προσωπικότητα,ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος.

Επί πολλά έτη υπηρέτησε την πατρίδα από υψηλές πολιτικές θέσεις,όπως Διοικητής της τραπέζης Ελλάδος.Υπουργός Εθνικής οικονομίας,οικονομικών,Εμπορικής Ναυτιλίας,παιδείας καθώς και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το 1996 υπήρξε υποψήφιος για την πρωθυπουργία κατά τη διαδικασία διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γεράσιμος Αρσένης παρά τη λαμπρή πορεία του δεν λησμόνησε ποτέ το Αγαπημένο νησί μας και τις ρίζες του.

Υπήρξε πάντα αρωγός σε ολα τα προβλήματα του τόπου,συμπαραστάτης κάθε Κεφαλονίτη ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Επισης υπήρξε ενεργό μέλος Κεφαλληνιακής παροικίας της Αθήνας και της Ιστορικής Αδελφότητας μας,στης οποίας συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις!

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών θα θελαμε να εκφράσουμε τα θερμα Συλλυπητήρια μας στη συζυγο του κ.Λούκα Κατσέλη Αρσένη και την οικογένεια του και να τονίσουμε ότι η μνήμη του θα ζει στις καρδίες όλων των Κεφαλλήνων που τόσο αγαπούσε και τόσο τον αγάπησαν!

Αιωνία του η μνήμη!

Το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

 

 

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ

Πέτυχε πολλά πράγματα στη ζωή του ο Γεράσιμος Αρσένης.Στους τομείς της Επιστήμης,της Οικονομίας,της Παιδείας,της Πολιτικής.

Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα πολλά.Προτίμησε,όμως,να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.Δεν ήταν πάντα κομματικά «συνεπής» και το πλήρωσε.Δεν το μετάνοιωσε ποτέ. Ήταν Κεφαλονίτης με το «κάπα» κεφαλαίο.Δεν θα πρόδιδε ποτέ τα ιδανικά του,τα «πιστεύω» του…Μικροκομματικές συμμαχίες και συνηθισμένες αδικίες του στέρησαν το 1996 τη δυνατότητα να γίνει Πρωθυπουργός,κάτι που θα ήταν πολύ καλό για το νησί μας.Για λίγες,μόλις ψήφους…Το ξεπέρασε.

Συνέχισε να παλεύει,να μάχεται,να βοηθά.Όχι παντού,μόνο όπου υπήρχε ανάγκη.Δεν ήταν υπέρ του «ρουσφετιού» ο Γεράσιμος.Όταν έπρεπε,όμως,ήταν παρών.

Αγάπησε πολύ την Κεφαλονιά,τη Ζάκυνθο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια,όλα τα Επτάνησα.Τον αγάπησαν κι αυτά.Κι ας τον πίκραναν κάποιες φορές,άνθρωποι τους οποίους ευεργέτησε.

Προσωπικά δεν θα τον ξεχάσω στα 83 του χρόνια και έχοντας κλονισμένη την υγεία να δίνει τη μάχη του κι αυτός,ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.Και βγήκε νικητής…

Σοβαρός,στιβαρός,άνθρωπος μέχρι το τέλος.Ακριβοδίκαιος και σωστός.

Μεγάλη,πράγματι,η απώλειά του για το νησί μας. Δυσαναπλήρωτο το κενό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίκος Γιαννόπουλος

Αρχισυντάκτης Δελτίων Ειδήσεων ΕΡΤ

H ΚΡΑΝΗ για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη για την απώλειά τους και τη θλίψη του για τον χαμό ενός μεγάλου Έλληνα.

Εξέχων Επιστήμονας, ιδεολόγος πολιτικός και διανοούμενος, πάντα εξέφραζε την άποψή του ελεύθερα και δεν δίσταζε να διαφωνήσει όταν τα συμφέροντα του λαού διακυβεύονταν.

Αγωνιστής για την Ελλάδα και τον τόπο του την Κεφαλλονιά, με σημαντικό έργο για τις υποδομές του νησιού και αποκορύφωμα τη Δημιουργία των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ελάχιστος φόρος τιμής στη συνεισφορά του στο νησί η μετονομασία των ΤΕΙ με το όνομά του.

Η αγωνιστικότητά σου, η ελεύθερη σκέψη σου, η πραότητα των λόγων σου, η αγάπη σου για την Κεφαλλονιά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας και αποτελούν οδηγό για μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική σήμερα προς το καλύτερο, αν εσύ είχες γίνει πρωθυπουργός τότε….

Σε αποχαιρετούμε Γεράσιμε, θα είσαι όμως πάντα παρόν, στο μυαλό και την καρδιά μας.

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                      Μαρία Σκλαβουνάκη

 

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας, Γεράσιμου Αρσένη. Λαμπρός επιστήμονας και πολιτικός, σημάδεψε με την πορεία του για δεκαετίες την ιστορία αυτού του τόπου και με την αγάπη του την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας μεγάλος Κεφαλονίτης.

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Ένας κορυφαίος μαχητής και νικητής αλλά και ένας προσωπικός φίλος.

Βυθίζοντας το νησί μας στην θλίψη διότι το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Ο Γεράσιμος Αρσένης θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας.

Άλλωστε θα μας τον θυμίζουν η ανεξάντλητη αγάπη και η πολύ μεγάλη προσφορά του για την Κεφαλονιά.

Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε. Είτε ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είτε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυρίως ως Υπουργός Παιδείας με την επαναστατική απόφασή του να φέρει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νησί μας.

Για όλα αυτά θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Ένας γνήσιος Κεφαλονίτης που πολιτεύτηκε πάντα ήθος, ευπρέπεια, εντιμότητα και με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

 

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αποθανόντα Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Κεφαλλονίτης που διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό, και ως πολιτικός σημάδεψε με την πορεία του για πολλά χρόνια όχι μονάχα την Κεφαλονιά αλλά και την Πατρίδα μας.

Ο άνθρωπος εκφραστής της πολιτικής της ευπρέπειας, οραματιστής, διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα του, και τον αγώνα του για βαθιές τομές της ελληνικής κοινωνίας.

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ Γεράσιμος Αρσένης. Ένα όνομα , μια ιστορία!!

Από τους ελάχιστους Κεφαλονίτες πολιτικούς που απέδειξε με ΕΡΓΑ την αγάπη του για τη γενέτειρά του.

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς του.

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προτείνω το Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου , έργο που φέρει τη σφραγίδα και υπογραφή του , από τούδε και στο εξής να φέρει το όνομά του και να ονομαστεί Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου «Γεράσιμος Αρσένης».

Γιώργος Κατσιβέλης

 

 

Δημοτικός Σύμβουλος Παλικής

Ο Μάκης Θεοτόκατος

Εκφράζω την  βαθιά  μου θλίψη  για τον χαμό του Γεράσιμου  Αρσένη και  τα  θερμά μου συλλυπητήρια  στην  οικογένεια  του.  Η Ελλάδα  έχασε  μια σημαντική προσωπικότητα  έναν σπουδαίο  πολιτικό με ήθος, συνέπεια  εντοιμότητα και  μαχητή.  Αγάπησε με πάθος την  Κεφαλλονιά η οποία  του οφείλει πάρα  πολλά.  Συνεργάστηκα  μαζί  του από  τα πρώτα  χρόνια  της υπουργοποίησηςτου και η προσφορά  του υπήρξε καθοριστική για την ανάπτυξη  της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκη.

Γεράσιμε  θα μείνεις για πάντα  στην καρδιά μου.

Μάκης Θεοτόκατος.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn