Αντίθετος με τη νέα επικοινωνιακή πρακτική του Πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την εκπομπή «Ουδέν Κρυπτόν», με το Μάρκο Μουζάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρσένης είπε: « Το θέμα δεν είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Και το θέμα σήμερα, μέσα στην κοινωνία, δεν είναι να ξαναχτυπηθούμε με τη Δεξιά ή τη Νέα Δημοκρατία, με όρους ιστορικούς. Τι είμαστε εμείς στο παρελθόν και τι ήταν η Δεξιά. Αυτές οι μάχες έχουν δοθεί. Η προοδευτική παράταξη κέρδισε αυτές τις μάχες και η ιστορία τελειώνει εκεί. Το ζητούμενο, σήμερα, στην κοινωνία, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων -που είναι και πολλά και γνωστά. Και το θέμα είναι, εάν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Είναι ευθύνη της προοδευτικής παράταξης να προωθήσει μια τέτοια πρόταση στη σημερινή συντηρητική προσέγγιση των πραγμάτων και να δείξει, ότι αυτή η πρόταση μπορεί να περάσει».

Ακόμη, ο κ. Αρσένης τόνισε, ότι οι ουσιαστικές διαφορές μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι διαχωρισμοί μεταξύ «παλαιού» και «νέου» ΠΑΣΟΚ, αλλά μεταξύ αριστερότερου ή δεξιότερου ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχει μια έντεχνη προσπάθεια να πουν, ότι το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που είναι ξεπερασμένο και αναχρονιστικό, ενώ το «νέο» ΠΑΣΟΚ – δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό- είναι το εκσυγχρονιστικό. Εγώ θυμάμαι, ότι και πολύ παλαιότερα – από την εποχή του ‘74 και μετά- μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και φωνές, ας πούμε κεντρώες, και υπήρχαν και αριστερές. Υπάρχουν και σήμερα. Αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο ΠΑΣΟΚ, είναι μια μεταμόρφωση μιας συντηρητικής ουσιαστικά πολιτικής και πρέπει να την πούμε με το όνομα της. Και σήμερα μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτή η διαμάχη ανάμεσα σε μια πιο αριστερή λύση στα πρoβλήματα και σε μια άλλη, η οποία είναι συμβιβασμένη με αυτό που θεωρούν μια παγκόσμια πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης. Νομίζω, ότι είναι καλό μέσα στο ΠΑΣΟΚ να γίνει πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτές τις δύο βασικές τάσεις, για να δούμε που είναι η συνισταμένη».

Σχετικά με την τακτική του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Aρσένης δήλωσε αντίθετος με αυτήν και τόνισε , ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση αν προηγείτο διάλογος. Προέβλεψε, ότι η μη ρύθμιση από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων ανοίγει το δρόμο για προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες θα δικαιωθούν και αυτό θα προκαλέσει γενικότερη αναστάτωση: «Γvωρίζω, ότι ένας διάλογος δεν μπορεί να διαρκέσει επ” άπειρον, αλλά όταν βλέπεις, ότι υπάρχει μια διάθεση από όλες τις πλευρές να βρουν τη χρυσή τομή, τότε πρέπει να συνεχιστεί. Ο διάλογος λήγει όταν βλέπεις ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει. Μία δυνατή κυβέρνηση πρέπει να είναι ανοιχτή στο διάλογο, να κάνει τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις, που προκύπτουν από αυτόν και όχι υποχωρήσεις που γίνονται μετά από κοινωνικές πιέσεις».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn