Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας, έκανε την ακόλουθη πρόταση αναδιατύπωσης του άρθρου 2 του σχεδίου Νόμου «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις»:

Άρθρο 2

Ο αιγιαλός, η παραλία και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται.

Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους.

Ο κύριος προορισμός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς αυτές.

Στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων.

Κατ΄ εξαίρεση και μόνο για λόγους εθνικούς ή υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος επιτρέπεται η παραχώρηση απλής χρήσης και η αξιοποίηση αιγιαλού και παραλίας, χωρίς όμως να αλλοιώνονται τα γενικά μορφολογικά στοιχεία του αιγιαλού και της παραλίας. Οι όροι της παραχώρησης και της αξιοποίησης καθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα. Επιτρέπεται επίσης η παραχώρηση απλής χρήσης για την εξυπηρέτηση των λουομένων και την αναψυχή του κοινού, ως ορίζει το άρθρο 13.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn