« Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Είναι πολλές διότι υπάρχει μια πολυφωνία. Βέβαια είναι και θέμα προτεραιοτήτων».

« Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τη Xρυσή τομή. “Όμως, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κυβερνητική πολιτική και όσον αφορά τις προτεραιότητες αλλά και την ουσία των στόχων, πρέπει να είναι σημαντικές. Μικρές διαρθρωτικές κινήσεις δεν θα αλλάξουν το κλίμα».

« Θα πρέπει να ζητηθεί οπό τη μεριά του κ. Σημίτη και των υποστηρικτών του μια προσπάθεια για να προχωρήσουν λίγο περισσότερο από αυτά που παραδέχτηκαν χθες. Αλλιώς στο Συνέδριο θα έχουμε δύο διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις, όπου η μια θα ζητάει πιο ριζική αλλαγή στην προσέγγιση πολλών θεμάτων και η άλλη θα μιλάει για οριακές, μικρές αλλαγές στον κορμό της κυβερνητικής πολιτικής».

« Νομίζω, ότι αν έχουμε έναν ειλικρινή πολιτικό διάλογο, οι διαφορές δεν θα είναι τεράστιες αλλά θα μπορούν να συγκατοικήσουν μέσα στο ίδιο κόμμα. Οι διαφορές αυτές δεν χωρίζονται ανάμεσα σε μια μεγάλη και μικρή πλειοψηφία, είναι περίπου μοιρασμένες μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Άρα για να ασκηθεί κυβερνητικό έργο, το οποίο θα έχει τη στήριξη όλου του κομματικού φάσματος θα πρέπει να επιτευχθεί μια σύνθεση, η κυβέρνηση να εκφράσει μια γραμμή που να εμπεριέχει και τις δυο απόψεις. Αν δεν γίνει αυτό, θα έχουμε ένα συγκρουσιακό Συνέδριο».

«Όταν υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές θέσεις οι οποίες κατατίθενται αλλά δεν γεφυρώνονται με μια σύνθεση, πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές υποψηφιότητες. Εγώ κινούμαι προς την κατεύθυνση κατάθεσης πολιτικών θέσεων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια σύνθεση απόψεων στα σuγκεκριμμένα ζητήματα, Διότι, μια σύνθεση απόψεων η οποία είναι -γενικόλογη δεν λεει τίποτα. Πρέπει να συμφωνήσουμε στα συγκεκριμένα. Αν πετύχουμε αυτό, θα είναι ένα μεγάλο κέρδος. Αν δεν το πετύχουμε τότε οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, υπάρχουν εvαλλακτικές προτάσεις, οι οποίες δεν γεφυρώνονται αλλά εκφράζονται από συγκεκριμένες υποψηφιότητες».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn