Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

«Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως είναι το CBS, πρίν προχωρήσουμε σε μια εκπομπή αυτού του είδους, την τσεκάρουν με την Ουάσιγκτον. Δεν λέω ότι οι σταθμοί δεν είναι ελεύθεροι να έχουν την δική τους πολιτική, αλλά για θέματα εξωτερικής πολιτικής πάντοτε τσεκάρουν το περιεχόμενο τους, θα έλεγα λοιπόν ότι πρέπει να συνδεθεί η εκπομπή αυτή με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.»

«Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή την ιδιαίτερα παράξενη επίθεση που έγινε εναντίον του προέδρου της Βουλής και δεν είναι μόνο μια επίθεση στο πρόσωπο του, είναι μια επίθεση σε ένα θεσμό. Νομίζω ότι όλα αυτά έγιναν σκόπιμα για να δημιουργηθεί ένα κλίμα πρόσθετης πίεσης προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.»

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σημίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Ο κ. Σημίτης θα πρέπει σαφώς να αποσυνδέσει τα θέματα εξωτερικής μας πολιτικής από τα θέματα εξωτερικής μας πολιτικής από τα θέματα τρομοκρατίας. Για την τρομοκρατία υπάρχει συνεργασία και για αυτό το λόγο, το θέμα δεν πρέπει να συνδεθεί με άλλα ζητήματα που πιθανόν θέλει να του θέσει ο κύριος Μπούς όπως το Κυπριακό ή τα ελληνοτουρκικά.»

«Άν δείξουμε υποχωρητικότητα θα έχουμε περαιτέρω πιέσεις όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και στα θέματα του Αιγαίου. Κάπου πρέπει να τραβήξουμε τη γραμμή και να πούμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ελληνικών υποχωρήσεων.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn