Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και αφορά την αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας που άρχισε το 1996, οδήγησε στην ήττα το 2004 και στην κατάσταση που ζούμε όλοι σήμερα. Το ζητούμενο είναι πως θα ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του, πως θα επανασυνδεθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της προόδου.
Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε θεσμικά στα συντεταγμένα μας όργανα και σ΄ ένα έκτακτο Συνέδριο. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο – αλλά μόνο μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο – να προχωρήσουμε στη συνέχεια στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συλλογικών μας οργάνων και του Προέδρου του Κινήματος.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, σ΄ αυτή την πορεία, καλώ όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να περιφρουρήσουμε την αυτονομία του Κινήματος και την ενότητά μας και να κρατήσουμε σαφείς αποστάσεις από κάθε δόλια προσπάθεια της διαπλοκής και των ποικιλώνυμων εξω-θεσμικών κέντρων που για μια ακόμη φορά προσπαθούν να μας αποσταθεροποιήσουν και να προσδιορίσουν τις εξελίξεις στο δικό μας χώρο.
Τα κεντροδεξιά σενάρια τα είδαμε και τα πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να περάσουν.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn