«Υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Είχαμε δηλώσει πανηγυρικά ότι θα κάνουμε κάτι και το ξηλώνουμε σήμερα.»

«Δεν υπάρχει εξωτερική αξιολόγηση δηλαδή έξω από την ιεραρχία. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό.»

«Ένα σύστημα που θέλει να βελτιωθεί, αντικειμενικά όταν δεν έχει συστήματα αξιολόγησης, δεν μπορεί να βελτιωθεί.»

«Τα τελευταία χρόνια η αξιολόγηση έχει πάρει μια στείρα γραφειοκρατική μορφή. Όταν μιλάμε για μια ουσιαστική αξιολόγηση και του έργου και των αποτελεσμάτων, με σκοπό να βελτιωθεί το επίπεδο της Παιδείας. Αξιολογήσεις έχουμε και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που ουσιαστικά δεν σημαίνουν τίποτε.»

«Είναι μια ανεξήγητη στροφή της κυβέρνησης αφού υποστήκαμε το πολιτικό κόστος για να περάσουμε μια μεταρρύθμιση. Τελικά αφού πέρασε αυτή η μεταρρύθμιση πάμε σε μια περίοδο όπου ορισμένοι από την ηγεσία των συνδικαλιστών έχουν το πάνω χέρι.»

Ερωτηθής άν το νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια διατήρησης της εργασιακής ειρήνης.

«Δεν νομίζω ότι εξαγοράζεται εργασιακή ειρήνη με αυτό τον τρόπο. Απλούστατα δημιουργούμε προβλήματα στην λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.»

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση λίστα ονομάτων στο ΚΑΡΦΙ για την τρομοκρατία.

«Η έκθεση αυτή συνέβαλε σε ένα βαθμό στην απομυθοποίηση και τη γελοιοποίηση. Από την άλλη μεριά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Με πρόσχημα την τρομοκρατία εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες.»

«Δεν πρέπει με ευκαιρία αυτή την τρομοκρατία να ανοίξουμε ένα κεφάλαιο συζητήσεων, το οποίο μας οδηγεί αλλού. Και δεχόμενοι πιέσεις στο χώρο της τρομοκρατίας να μην μπορούμε να προβάλουμε ή να πιέσουμε για μια σειρά από άλλα θέματα που είναι ανοιχτά.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn