Αισθάνoμαι την ανάγκη σήμερα που αποχωρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να έρθω σε επαφή μαζί σας, να σφίξω το χέρι όλων σας και να σας ζητήσω να μεταφέρετε σε όλους τους άλλους που δεν είναι σήμερα σε αυτή την αίθουσα, σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλο το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις θερμότατες μου ευχαριστίες. Για την συμπαράσταση σας στο μεγάλο έργο που επιτελέσαμε μαζί αυτά τα 3 χρόνια.
Αποχωρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ένα αίσθημα βαθύτατης συγκίνησης που ακόμη και εγώ πολύ δύσκολα, μπορώ να την κρύψω.

Αποχωρώ επίσης και με μια βαθύτατη έγνοια για την ασφάλεια της χώρας μας και αποχωρώ με ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι μαζί δουλέψαμε σκληρά και βάλαμε στέρεες βάσεις, μια σημαντική υποδομή για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας, για την αποτρεπτική μας δύναμη.

Κύριοι αξιωματικοί, κυρίες και κύριοι το γνωρίζεται όλοι ότι σε αυτή τη νέα εποχή που ζει ο κόσμος υπάρχει ιδιαίτερη ρευστότητα, αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που η άμυνα της χώρας μας παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα και έχει και μια υψηλή προτεραιότητα για το έθνος. Από την Αδριατική, από όλες τις χώρες της τέως Γιουγκοσλαβίας σε όλη την βαλκανική, στη Μαύρη θάλασσα στην ίδια την Tουρκία, στη Μέση Ανατολή, στην Τσετσενία, στο Ιράκ, στο Ιράν, στην Κασπία Θάλασσα.

Γίνεται ένας αμείλικτος διεθνής ανταγωνισμός για την δημιουργία ζωνών επιρροής με αντικειμενικό σκοπό τον έλεγχο των μεταφορών σε αυτό το κρίσιμο γεωστρατιωτικό σταυροδρόμι ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, στην Ανατολή και τη Δύση. Γίνεται ένας αμείλικτος πόλεμος, ένας ανταγωνισμός για τον έλεγχο της παραγωγής της ενέργειας και της μεταφοράς του πετρελαίου από τους χώρους της παραγωγής στη Μέση Ανατολή και στην Κασπία Θάλασσα στα κέντρα της κατανάλωσης. Οι δυνάμεις που λειτουργούν σε αυτή την περιοχή, κράτη έξω από την περιοχή, δuνάμεις έξω από αυτή την περιοχή αλλά και πολυεθνικές εταιρείες μεταφορών και ενέργειας δημιουργούν ένα πλέγμα ανταγωνισμών που δημιουργεί και ευκαιρίες για την Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις.

Σε αυτή την αστάθεια που παρατηρούμε σήμερα και που σίγουρα θα ενταθεί στο εγγύς μέλλον, είναι απαραίτητο η Ελλάδα πάνω από όλα να έχει ισχυρή άμυνα, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Και είναι μέσα σ” αυτά τα πλαίσια που θα πρέπει να δούμε την παραδοσιακή απειλή, την ακεραιότητα της χώρας μας, τον τουρκικό επεκτατισμό.

Ο τουρκικός επεκτατισμός αποτελεί ένα μακροχρόνιο σχέδιο της Τουρκίας. Και το σχέδιο της Τουρκίας ήταν και παραμένει η συρρίκνωση του ελληνισμού. Σήμερα ο τουρκικός επεκτατισμός παίρνει μία καινούργια διάσταση μέσα στο παιχνίδι που μπορεί και παίζει η Τουρκία στις ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι μόνο η Τουρκία που έχει καινούργιες ευκαιρίες και νέους ρόλους να παίξει σε αυτή την περιοχή. Είναι και η Ελλάδα που μπορεί και πρέπει να παίξει έναν καταλυτικό, σταθεροποιητικό, ειρηνικό ρόλο στην περιοχή. Τις ευκαιρίες αυτές με εθνική ομοψυχία είμαι σίγουρος ότι θα τις αδράξει το ελληνικό έθνος και στον 21ο αιώνα ο ελληνισμός θα ξαναπαίξει τον ιστορικό του ρόλο σε αυτή την κρίσιμη περιοχή, ένα ρόλο ειρηνικό, δημοκρατικό, ένα ρόλο ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται πολλά. Και πάνω από όλα χρειάζεται ισχυρή άμυνα. Και ισχυρή άμυνα δεν σημαίνει μόνο καλή εκπαίδευση των αξιωματικών, των στρατευσίμων. Δεν σημαίνει μόνο σύγχρονους εξοπλισμούς. Ισχυρή άμυνα σημαίνει αποτρεπτικό δόγμα. Aπόφαση όλου του έθνους, αφύπνιση της εθνικής συνείδησης ότι επιδιώκουμε την ειρήνη στην περιοχή. Αλλά αν χρειαστεί το έθνος είναι έτοιμο να πολεμήσει για τα εθνικά του δικαιώματα. Είναι μόνο τότε που η αποτρεπτική μας δύναμη γίνεται και είναι αξιόπιστη.

Και είχα την ευκαιρία δουλεύοντας μαζί σας να διαπιστώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και παραμένουν αφοσιωμένες στο καθήκον τους. Εκτελούν το καθήκον τους, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από όπου και αυτή αν προέρχεται.

Κυρίες και κύριοι αυτά τα τρία χρόνια έγινε ένα σημαντικό έργο στο Υπουργείο. Θα έλεγα ότι έγινε μια σιωπηλή επανάσταση μεταρρυθμίσεων .Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον 21ο αιώνα, για τον εκσυγχρονισμό της. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη πραγματοποιήσει αυτόν τον εκσυγχρονισμό και είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τον 21ο αιώνα. Και σε αυτό το έργο θα πρέπει να ηώ ότι όλοι συμβάλουν. Δεν θα ήταν δυνατόν αυτό το έργο να είχε επιτελεστεί χωρίς τη δική σας στήριξη. Χωρίς τον δικό σας τον ενθουσιασμό, χωρίς τη δική σας την αφοσίωση.

Θα μου επιτρέψετε όμως να ξεχωρίσω ένα άτομο που χωρίς τη δική του συμπαράσταση, τη δική του συνεργασία, τη δική του καθοδήγηση αυτό το έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί. Και αναφέρομαι στον φίλο, στον συνάδελφο, στον Υφυπουργό Νίκο Κουρή που δεν είναι μόνο πολιτικός εμβέλειας είναι και στρατιωτικός από παιδί και αν δεν ήταν ο Νίκος Κουρής αυτά τα τρία χρόνια σε αυτό το Υπουργείο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει στο πρόγραμμα που μαζί είχαμε οραματιστεί και μαζί υλοποιήσαμε. Και θέλω και εδώ δημόσια για μια ακόμη φορά να τον ευχαριστήσω.

Αντιμετωπίσαμε ευθύς εξαρχής μόλις αναλάβαμε το Υπουργείο την προκλητικότητα της Τουρκίας. Την αντιμετωπίσαμε με αποφασιστικότητα και ήταν αποφασιστική η ανταπόκριση η δική μας στις προκλήσεις τις Τουρκικές στο Αιγαίο που δημιουργήσανε μια καινούρια κατάσταση στην περιοχή.

Από τα πολλά που έχουν γίνει στο Υπουργείο και που αφήνουμε παρακαταθήκη θα ήθελα να ξεχωρίσω δύο. Πρώτον το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου, και δεύτερον το πρόγραμμα και το σύστημα των εξοπλισμών. Για το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου δεν χρειάζεται σε αυτή την αίθουσα να πω πολλά. Ίσως περισσότερα θα πρέπει κάποια στιγμή να λεχθούν στο ευρύτερο κοινό. Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, που αναβαθμίζει την αμυντική θωράκιση του ελληνισμού έναντι του τουρκικού επεκτατισμού, Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, δεν έχει μόνον ανατρέψει τις στρατιωτικές και τις πολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, δεν έχει μόνο δημιουργήσει μια καινούργια κατάσταση πάνω στην οποία γίνονται οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις, αλλά έχει δημιουργήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις μια καινούργια σχολή σκέψης μακριά από ηττοπάθεια. Μια σκέψη που γεμίζει την ψυχή του αξιωματικού. Το δόγμα «η Κύπρος είναι μακριά», το δόγμα «η Ελλάς είναι μικρή και η Τουρκία είναι ισχυρή» είναι δόγματα του παρελθόντος. Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου και η αμυντική θωράκιση του Ελληνισμού είναι μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη και οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο μία γλώσσα. Τη γλώσσα της δύναμης, την αποτρεπτική δύναμη και το μήνυμα ότι αυτή η δύναμη αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί. Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του, αλλά χρειάζονται πολλά να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Να το προστατεύσετε ως κόρη οφθαλμού. Να μην επιτραπεί καμία χαλάρωση στην υλοποίηση του δόγματος αυτού. Γιατί είναι αυτό το δόγμα που θα δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για μια αξιόπιστη εξωτερική πολιτική. Για να αναγκαστούν οι άλλες δυνάμεις να πιέσουν και την ίδια την Τουρκία ν” αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Ήμουν, είμαι και παραμένω ιδιαίτερα δύσπιστος σε προσεγγίσεις συνομιλιών και διαλόγου. Ιδίως σε διάλογους μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, που εισάγουν ένα διάλογο εφ” όλης της ύλης με την Τουρκία από την πίσω πόρτα. Γιατί αν συρθούμε σε τέτοιου είδους διάλογους, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια νέα Ζυρίχη.

Το δεύτερο στοιχείο που θέλω να εξάρω και να τονίσω, είναι το πρόγραμμα των εξοπλισμών. Έγινε σημαντική δουλειά από όλα τα Επιτελεία. Για ν” αντιμετωπίσουμε το θέμα των εξοπλισμών, όχι ως συντεχνιακό θέμα των κλάδων ούτε ως προβολή οικονομικών συμφερόντων και αντιπροσώπων που πλησιάζουν αυτό το υπουργείο, αλλά. ως θέμα κόστους – αποτελεσματικότητας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένης απειλής. Έγινε για πρώτη φορά μια εξέταση των αναγκών των εξοπλισμών σε διακλαδικό επίπεδο και έγινε μελέτη του καλύτερου μείγματος των εξοπλισμών και του καταμερισμού αυτών των εξοπλισμών στο Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία με βάση της έννοια της απειλής, της κοινής αντιμετώπισης και της μεθόδου κόστους – αποτελεσματικότητας.

Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί από το ΣΑΜ και έχει ήδη υποβληθεί εις την γραμματεία του ΚΥΣΕΑ, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα έργα της νέας Kυβέρνησης. Είναι ένα πρόγραμμα εξοπλιστικό που αντιμετωπίζει ικανοποιητικά τις ανάγκες Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ταυτόχρονα είναι κι ένα πρόγραμμα που λαμβάνει υπ” όψη του, τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Γιατί είναι στοιχείο της Άμυνας της πατρίδας η υγιής οικονομία.

Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία που ήθελα ιδιαίτερα να σημειώσω. Δεν θέλω να μπω τώρα σε μια ανάλυση ή σ” ένα κατάλογο των νομοθετικών ρυθμίσεων και των άλλων αλλαγών που έγιναν αυτά τα τρία χρόνια. Άλλωστε κυκλοφορεί μια μελέτη του απολογισμού του έργου του Υπουργείου 1999-1996. Πρέπει όμως να κάνω κάποιες πρόσθετες αναφορές. Αποτελεσματικότητα σημαίνει καλή χρήση του αvθρώπινου δυναμικού και του υλικού που έχουμε. Δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα στην καλύτερη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ήρθαμε εδώ στο υπoυγείο είχαμε 7.500 υπεράριθμους στρατεύσιμους εδώ γύρω στο Επιτελείο. Και είχαμε μια στελέχωση στις μονάδες, στο 4ο Σώμα Στρατού – στη Θράκη, κάτω από το 25%. Καταργήσαμε το ρουσφέτι. Επιβάλαμε την εξάμηνη θητεία στο δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης. Σήμερα η στελέχωση στις προωθημένες μονάδες, στο 4ο Σώμα Στρατού και στο Αιγαίο έχουν ξεπεράσει το 65% και δεν υπάρχουν υπεράριθμοι στα κεντρικά γραφεία.

Το ρουσφέτι πρέπει να μείνει έξω από το πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό που κάναμε, και που πολλοί μας είπαν ότι είναι ακατόρθωτο, το κατορθώσαμε. Το κατορθώσαμε με επιμονή, με πολιτικό κόστος και το στηρίξατε όλοι εσείς. Να το συνεχίσετε.

Αλλά η καλή χρήση του έμψυχου υλικού δε σημαίνει μόνον καλή εκπαίδευση. Σημαίνει και καλή ποιότητα ζωής και σύνδεση του στρατεύσιμου με την κοινωνία. Το κοινωνικό πρόγραμμα που αρχίσαμε πιλοτικά στη Θράκη συνδέει τον στρατεύσιμο στον ελεύθερο του χρόνο με τις τοπικές κοινωνίες και του δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητές του προσφέροντας υπηρεσίες στις κοινωνίες που ζει και φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις με τις τοπικές κοινωνίες.

Το κοινωνικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θράκη, που θα επεκταθεί και στο Αιγαίο, είναι μια τεράστια συμβολή, όχι μόνον για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά συμβολή στην κοινωνική πολιτική του Έθνους στις απομακρυσμένες μας περιοχές. Καλή αξιοποίηση του υλικού σημαίνει φροντίδα στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήταν από τις πρώτες μου δηλώσεις, μόλις ανέλαβα αυτό το υπουργείο, και πρέπει να το πω, χωρίς πίεση από τους αξιωματικούς, όταν είπα ότι το ειδικό καθεστώς εργασίας των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αναγνωριστεί. Διότι πρέπει να καταρτιστεί επιτέλους ένα ειδικό μισθολόγιο για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Τελικά όμως το ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις εγκρίθηκε, κατατέθηκε στη Βουλή, πέρασε από το οικονομικό τμήμα της Βουλής και είναι έτοιμο να ψηφιστεί από την ολομέλεια της νέας Βουλής. Μπορείτε να πείτε ότι οι αυξήσεις που δίνονται σε πραγματικές τιμές, πέρα και πάνω από την εισοδηματική πολιτική που θα ισχύσει στο δημόσιο τομέα, της τάξης του 16%, μπορεί να μην είναι ικανοποιητική. Εγώ σας καλώ να μη δείτε μόνο το νούμερο, πou εν πάσει περιπτώσει είναι η πιο προχωρημένη αύξηση που έχει δοθεί στο δημόσιο τομέα. Θέλω να δείτε τη νομοθετική ρύθμιση και ότι πηγαίνει προς την κατεύθυνση, εάν δείτε τους μισθούς των ανωτάτων αξιωματικών, της εξομοίωσης των αξιωματικών με τους δικαστικούς. Είναι προς αυτή την κατεύθυνση που πρέπει να λειτουργήσουμε.

Αλλά πέρα και από το μισθολόγιο των αξιωματικών, σημασία έχουν οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των μόνίμων στελεχών των Eνόπλων Δυνάμεων. Έγιναν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα, αλλά δεν θα μπω σ” αυτές τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα ν” αναφερθώ επίσης στο νόμο περί καταστάσεως και εξελίξεως των αξιωματικών, που μόλις πέρασε από τη Βουλή, που επιτέλους εκσυγχρονίζει το σύστημα για την εξέλιξη των αξιωματικών , καθιστά την εξέλιξη αντικειμενική και αξιοκρατική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια αξιοκρατική και γρήγορη εξέλιξη των ικανών αξιωματικών, χωρίς να συμπαρασύρει σε αποστρατεία ικανούς αξιωματικούς που παραλείπονται στις κρίσεις των προαγωγών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντικειμενικής κρίσης και επιτέλους δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν έλεγχο της έκθεσης του αξιωματικού και από τον ίδιο τον ελεγχόμενο. Το πολιτικό προσωπικό, η συμβολή του οποίου υπήρξε και είναι μεγίστη στην αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας, ήταν αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας από την ηγεσία του υπουργείου. Για πρώτη φορά καθιερώθηκε ο θεσμός του ειδικού γραμματέα για να υπάρχει ένας κεντρικός φορέας ο οποίος φροντίζει τα του πολιτικού προσωπικού. Προωθήθηκε ο κανονισμός για το πολιτικό προσωπικό και έχει προωθηθεί επίσης και ο κανονισμός για την μοριοποίηση και αντικειμενικοποίηση των τοποθετήσεων και των μεταθέσεων. Δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα στην μισθολογική ή επιδοματική αποκατάσταση του πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ, που είχε μείνει σημαντικά πίσω από τους άλλους δημόσιους λειτουργούς στο δημόσιο τομέα. Σχετικά με το επίδομα της ετοιμότητας, είχε γίνει η κίνηση και πριν τις εκλογές, το επίδομα αυτό το δεύτερο εξάμηνο του ’96 να είναι αυξημένό σύμφωνα με τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας και τα αιτήματα των συλλόγων του πολιτικού προσωπικού. Δεν υπεγράφη αυτό πριν από τις εκλογές γιατί δεν θέλαμε να εκληφθεί αυτό ως προεκλογικό τέχνασμα, είναι όμως έτοιμο για υπογραφή και θα υπογραφεί αυτές τις μέρες από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βασικό νομοθέτημα που δημιουργεί το πλαίσιο λειτουργίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι το νέο καταστατικό του ΥΕΘΑ που ψηφίστηκε πέρσι στη Βουλή. Μετατρέπει ουσιαστικά αυτό το υπουργείο, από ένα υπουργείο ουσιαστικά στρατιωτικών σ” ένα υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου δίνεται η δυνατότητα στους κλάδους να ασχοληθούν με τα επιτελικά τους καθήκοντα. Δίνεται η δυνατότητα στο ΓΕΕΘΑ να παίξει ένα ουσιαστικό συντονιστικό ρόλο για τις επιχειρήσεις και δίνεται η δυνατότητα να δούμε τους εξοπλισμούς σ” ένα κεντρικό φορέα, στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών , πou αναλαμβάνει την ευθύνη του προγράμματος των εξοπλισμών, αλλά και της εποπτείας των ελληνικών Αμυντικών βιομηχανιών. Με τη δημιουργία επίσης του Επιτελείου Εθνικής Άμυvας δημιοuργείται η υποδομη για να μπορέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ασκήσει τις πολιτικές της επιλογές και να υποβοηθηθεί εις τον ρόλο αυτό. Πιστεύω ότι οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσει από δω και πέρα μπροστά το υπουργείο Εθνικής Aμυvας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τα επόμενα χρόνια για να αναβαθμίζεται συνέχεια η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Φεύγω από αυτό το Υπουργείο μ” ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι μαζί έχουμε συντελέσει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο.

Δεν σας κρύβω και δεν σας έκρυψα την έγνοιά μοu ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά. Οι κίvδuνοι είναι μπροστά. Αλλά θα ήθελα να πω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Τσοχατζόπουλος πoυ σε λίγο θα αναλάβει το υπουργείο, είναι ένα στέλεχος πεπειραμένο, δοκιμασμένο και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί του θα συνεχίσετε το έργο που αρχίσαμε μαζί. Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δίνει προτεραιότητα στην αμυντική θωράκιση της Χώρας, προτεραιότητα στις αvαγκες αυτού του υπουργείου.

Και θέλω, τέλος, να σας διαβεβαιώσω και εγώ προσωπικά, ότι αν και δεν θα είμαι σ” αυτό το uπουργείο, θα πρέπει να με αισθάνεστε σαν ένα πολιτικό που είναι πολύ κοντά σ” αυτό το υπουργείο, στα προβλήματα του υπουργείου, στα δικά σας τα προβλήματα γιατί αυτά τα τρία χρόνια που δουλέψαμε μαζί, δέθηκα και εγώ μαζί σας. Έχω και εγώ συμμεριστεί τα καθημερινά σας προβλήματα, τις μεγάλες σας προκλήσεις και θα ήθελα να με θεωρήσετε πάντα ένα πρόσωπο πολύ κοντά στα προβλήματα σας, στους προβληματισμούς σας και στους αγώνες πoυ θα κάνετε για το έθνος, για την πατρίδα από εδώ και πέρα. Για μια ακόμα φορά θέλω να σας ευxαριστήσω για τη στήριξή σας. Να σας ευχηθώ συνέχιση του έργου σας και καλή επιτυχία και σας καλώ όλοι μαζί να δουλέψετε και να στηρίξετε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να συνεχίσετε το έργο που αρχίσαμε μαζί. Σας ευxαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε.
Ευχαριστώ.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn