Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Γεράσιμος Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας καθώς και το τεύχος βασικών κατευθύνσεων εκπαιδευτικής πολιτικής 2000 – 2004 προσφέρουν ένα γενικό πλαίσιο δράσεων, στο πνεύμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, και συνεχίζουν το κυβερνητικό έργο 1996 – 2000. Νέες δράσεις που ανακοινώνθηκαν όπως η διαδικασία ανωτατοποίησης των ΤΕΙ και η αναβάθμιση του ρόλου της Εθνικής Βιβλιοθήκης είναι ιδιαίτερα θετικές κινήσεις.

Ο γενικός όμως χαρακτήρας των εξαγγελιών δεν προσφέρει έδαφος για επιμέρους σχόλια τα οποία επιφυλάσσομαι να κάνω όταν θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα, κυρίως όσον αφορά το θέμα της μείωσης του αριθμού των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων.

Ο κ. Υπουργός έχει το δύσκολο έργο να προστατεύσει την ακεραιότητα των βασικών αρχών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, να αντισταθεί σθεναρά σε πιέσεις για αλλαγές που, κάτω από τον μανδύα των «βελτιώσεων», προωθούν ιδιοτελείς σκοπούς και συντεχνιακά συμφέροντα και να σηματοδοτήσει στον πολίτη ότι η Κυβέρνηση δεν ενδίδει σε πιέσεις και προχωρεί, με συνέπεια και χωρίς πισωγυρίσματα, στην υλοποίηση του έργου της σε όλους τους τομείς. Ελπίζω ότι στην εξειδίκευση των μέτρων ο κ. Υπουργός θα κινηθεί σε αυτό το πνεύμα.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn