ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ SBS
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Για το αρνητικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ:
Το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι όντως αρνητικό, δεν παύει όμως να είναι αναστρέψιμο. Απαιτούνται πάντως αμέσως διορθωτικές κινήσεις για την ανατροπή του.
Έχω υποβάλει τις προτάσεις μου, αλλά έως τώρα, δεν έχω δει σημάδια αλλαγής της πορείας και της τακτικής της κυβερνητικής πρακτικής.

Σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας:
Διατηρώ επιφυλάξεις για τη βήμα προς βήμα προσέγγιση, καθώς αυτή η πολιτική δεν έχει αποδώσει, αλλά αντιθέτως έχει αδυνατίσει τη διαπραγματευτική μας θέση. Η ακολουθούμενη πολιτική χρειάζεται επανεξέταση.

Για το Κυπριακό:
Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να μείνουν σταθερές στις πάγιες θέσεις του Ελληνισμού, υποστηρίζοντας την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς αυτή την ένταξη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επικυρώσει τη διεύρυνση της Ε.Ε.
Δεν μιλούμε για κατάργηση του Κυπριακού κράτους, αλλά για επανασύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως νέου ενιαίου ανεξάρτητου κράτους με δύο κοινότητες και μία κυριαρχία.
Σε αυτές τις θέσεις απαιτείται η στήριξη σύσσωμου του Ελληνισμού: Της Ελλάδας, της Κύπρου και των Αποδήμων.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn