Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Γεράσιμος Αρσένης, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντίθετα με τις φήμες που πρόσφατα κυκλοφόρησαν, τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δεν θίγουν τον κορμό της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά το Ενιαίο Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διατηρώ όμως επιφυλάξεις για τη διάκριση των μαθημάτων σε πανελλαδικά και ενδοσχολικά εξεταζόμενα γιατί, χωρίς να μειώνεται ο αριθμός των εξετάσεων, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας. Ελπίζω ότι το Υπουργείο και η εκπαιδευτική κοινότητα θα εξετάσουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Η εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων πρέπει να επιταχυνθεί, καθώς – κατά γενική παραδοχή – εισάγει ένα ποιοτικό στοιχείο στον έλεγχο βασικών δεξιοτήτων, λογικής, κριτικής σκέψης, αναλυτικής και συνθετικής ικανότητας των μαθητών.

Το πραγματικά επείγον όμως θέμα είναι η οριζόντια κινητικότητα των φοιτητών από Τμήμα σε Τμήμα. Η καθιέρωση του θεσμού της οριζόντιας κινητικότητας, που είναι και προεκλογική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα αποφορτίσει το Ενιαίο Λύκειο από τον ανταγωνισμό για πρόσβαση σε Σχολές που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και θα διευρύνει τις επιλογές των νέων. Σε πρόσφατο άρθρο μου έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για σχετικές ρυθμίσεις. Ελπίζω ότι η Κυβέρνηση θα επιληφθεί κατά προτεραιότητα αυτού του σημαντικού θέματος.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn