Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κεφαλονιάς – Ιθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι τελευταίες ώρες μας έχουν καταστήσει μάρτυρες μιας ανείπωτης καταστροφής που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ζήσει η Ελλάδα. Η βαθύτατη οδύνη και ο θρήνος μας για τις ζωές που χάθηκαν, υπερβαίνουν τη θλίψη μας για τις περιουσίες που κάηκαν και τις συνέπειες των πυρκαγιών στο περιβάλλον.

Τέτοιες στιγμές εθνικού πένθους για τη βιβλική καταστροφή στην Πελοπόννησο και αλλού, δεν προσφέρονται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για κριτική, ούτε για απόδοση ευθυνών που σίγουρα υπάρχουν. Τις ώρες αυτές οφείλουμε όλοι, άτομα και φορείς, να μετρήσουμε τις διαστάσεις της συμπαράστασης και αλληλεγγύης που χρωστάμε στους συνανθρώπους μας.

Ωστόσο, θα πρέπει να θέσουμε επιτακτικά το πρόβλημα των πυρκαγιών που, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, ταλανίζει και την Κεφαλονιά. Πρέπει, επιτέλους, να διαθέσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη συνολική και με πρόγραμμα αντιμετώπιση του ζητήματος της πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών καθώς και των κινήτρων που, εγκληματικά, οδηγούν σε αυτές.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn