Οι οικονομικοί δείκτες της κυβέρνησης δεν δείχνουν την πραγματικότητα
Οι πυρκαγιές βασικό πολιτικό θέμα στην Κεφαλονιά

Η έλλειψη υποδομών για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και η μη αντιμετώπιση των αιτίων που τις προκαλούν ήρθαν στην επιφάνεια μετά από τις καταστροφές του τελευταίου μήνα στην Κεφαλονιά, εκτιμά ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην μονοεδρική περιφέρεια της Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γεράσιμος Δ. Αρσένης που, επί πλέον, αμφισβήτησε τους οικονομικούς δείκτες που παρουσίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«΄Ενα μεγάλο νησί με μεγάλο δασικό πλούτο όπου υπάρχουν μεγάλα και συγκρουόμενα συμφέροντα για τη χρήση της γης» στερείται ενός προγράμματος πρόληψης και των αναγκαίων υποδομών για αντιμετώπισή τους όταν παρουσιάζονται οι πυρκαγιές, κατάγγειλε ο κεφαλονίτης πολιτικός, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν απομακρυνθεί τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτές».

Σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Βασίλη Πάϊκο στο Ρ/Σ Αθήνα 984, ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως «ένα βασικό πολιτικό θέμα το οποίο, σαφώς, θα επηρεάσει τις επιλογές των ψηφοφόρων» στο Νομό, τους οποίους απασχολούν σοβαρά θέματα όπως η γεωργική ανάπτυξη, η ποιότητα των τουριστικών του υπηρεσιών και η ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων νήσων ως διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρώην «Τσάρος» της Οικονομίας εξέφρασε λύπη για το ότι οι οικονομικοί δείκτες που παρουσίασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πλαστοί, «δεν δείχνουν την πραγματικότητα».

Το βιοτικό επίπεδο μιας μέσης τετραμελούς οικογένειας εργαζομένων γονέων και ενός ζευγαριού συνταξιούχων έχει κατέβει πάρα πολύ, τόνισε με έμφαση, συμπληρώνοντας πως «το κόστος της ζωής έχει ανέβει πάρα πολύ, η ακρίβεια είναι σημαντική και δεν αντικατοπτρίζεται στο δείκτη τιμών καταναλωτή».

Το σημαντικότερο, ωστόσο, επεσήμανε ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης είναι ότι «δεν έχουν προωθηθεί μονάδες παραγωγής και, ουσιαστικά, έχει αποδομηθεί ο παραγωγικός ιστός» με αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση να «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την απασχόληση», διότι δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια επενδύσεις σε παραγωγικές μονάδες, δηλ. σε εργοστάσια ή εταιρείες υπηρεσιών.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn