Αισιοδοξία για νίκη
Πολιτικές ευθύνες Παπαληγούρα για τις δηλώσεις Κολιοκώστα
Τη θλίψη του για την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στηn υπόθεση του πορίσματος Ζορμπά με την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα εξέφρασε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γεράσιμος Δ. Αρσένης που απέδωσε ευθύνες γι αυτό στον Υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάσιο Παπαληγούρα, δηλώνοντας, επιπρόσθετα, ότι η μη κατάθεση του εγγράφου στη Βουλή αποτελεί προσπάθεια απόκρυψης των συμπερασμάτων του.

Η δήλωση του Γ. Κολιοκώστα για «ένα κατ” εξοχήν λεπτό πολιτικό θέμα» είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ο πολιτικός προϊστάμενός του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, έχει ευθύνη δήλωσε ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο Ρ/Σ Alpha 989 ,υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το πόρισμα για τα δομημένα ομόλογα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γ. Ζορμπάς θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στη Βουλή.

Η απόκρυψή του από την κοινή γνώμη και οι διαρροές τμημάτων του εμποδίζει τον πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα σε μια προεκλογική περίοδο όπου «το διακύβευμα είναι η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, η διαφάνεια και η αλήθεια» τόνισε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «αυτό δεν βοηθά τον διάλογο».

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας αμφισβήτησε τη δυνατότητα του ΚΥΣΕΑ να επιλέξει σε προεκλογική περίοδο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και χαρακτήρισε την παραίτηση του μέχρι σήμερα Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Δ. Χηνοφώτη ως «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει» και που «ουσιαστικά εμπλέκει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική».

Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης δήλωσε, τέλος, πως παρά τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια, είναι πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της προσπάθειας του να κερδίσει την έδρα της Κεφαλονιάς – Ιθάκης και πως το ενδιαφέρον των πολιτών εκεί αυξάνεται συνεχώς, όσο προχωρούν οι μέρες και τίθενται πολιτικά θέματα της χώρας αλλά και της περιοχής ειδικότερα.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn