Αρσένης: Ένας από τους λόγους της υποψηφιότητάς μου είναι να φροντίσω την ανάπτυξη των ΤΕΙ

Την πεποίθησή του επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Δ. Αρσένης, ότι η Κεφαλονιά μπορεί να εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και κατάρτισης, όχι μόνο ως συνέπεια της ανάπτυξης των ΤΕΙ, αλλά και από δραστηριότητες ξένων Πανεπιστημίων που εξέφρασαν ήδη ενδιαφέρον να ιδρύσουν στο Νομό παραρτήματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Αθήνα 984, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως τώρα τα ΤΕΙ λειτουργούν με προβλήματα και δήλωσε: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνω ως υποψήφιος βουλευτής είναι για να φροντίσω για την ανάπτυξή τους».

Στις απαντήσεις του ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης ανέφερε πως στο πρόγραμμά του ως υποψήφιου βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης προβλέπεται ότι εκτός από την ανάπτυξη του τομέα αυτού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και του τουρισμού υψηλής ποιότητας, των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το όραμά μου», υπογράμμισε.

Ως προς το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στο Νομό, ο πρώην Υπουργός είπε πως «δεν είναι πολωμένο, είναι άνετο» και πρόσθεσε πως «η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται «με έναν πολιτικό πολιτισμό αρκετά υψηλού επιπέδου», χωρίς αντιπαραθέσεις, οξύτητα και πόλωση.

Ειδικά για τη δική του καμπάνια, ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης είπε: «Το κάλεσμα το δικό μου είναι προς όλες τις κατευθύνσεις για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα που αρχίσαμε και πρέπει να συνεχιστούν».

«Βλέπω μια συσπείρωση από πολλούς χώρους» τόνισε, εκτιμώντας πως «υπάρχει μια αξιοπιστία στο πρόσωπό μου ότι θα μπορώ να αντιπροσωπεύσω το Νομό στη Βουλή, να παίξω ένα ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και να βοηθήσω τα νησιά».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn