Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Γεράσιμος Δ. Αρσένης, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Σημειώσεις» του Ρ/Σ ΣΚΑΙ με το δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου και απάντησε σε ερωτήσεις του και ερωτήσεις ακροατών για διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Στο δίλημμα «πολεμικά αεροπλάνα η πυροσβεστικά» που έθεσε ακροατής ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι χρειαζόμαστε και τα μεν και τα δε, τονίζοντας πως στην τελευταία κρίση δεν υπήρχε συντονισμός και δεν αξιοποιήθηκαν μέσα που υπάρχουν στην Ανδραβίδα.

«Η τελευταία καταστροφή πρέπει να μας γίνει μάθημα» υπογράμμισε. «Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στο σχεδιασμό για την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών» πράγμα για το οποίο χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Η προστασία του, είπε, είναι ένα θέμα που έχουμε υποβαθμίσει αλλά είναι εθνικής σημασίας.

Σε ερώτηση άλλου ακροατή για τα χρήματα που έχουν χάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και για το ασφαλιστικό πρόβλημα ο πρώην Τσάρος της Εθνικής Οικονομίας απάντησε:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα που έχουμε σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στην κακή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων στο παρελθόν» Η αύξηση του μέσου όρου της ηλικίας του πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη και η αλλαγή της αναλογίας μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων θέτουν το πρόβλημα ως θέμα για συζήτηση κατά προτεραιότητα, τόνισε.

Αναφορικά με το πρόβλημα περιορισμένων ευκαιριών σταδιοδρομίας στην Ελλάδα που, κατά τη γνώμη ακροάτριας, αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι που σπουδάζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν, ο πρώην Υπουργός θεώρησε πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει με τη δημιουργία συνθηκών παραγωγικής απασχόλησης, λόγο για τον οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ο τόπος, ο βηματισμός μας πρέπει να επιταχυνθεί, πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και δημιουργικής απασχόλησης για τους νέους» υπογράμμισε ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης..

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn