Ο βουλευτής Α” Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης, σήμερα 8 Δεκεμβρίου, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SKY και τη δημοσιογράφο Δώρα Σαρρή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στο Σύμφωνο Σταθερότητας και υποστήριξε ότι πρέπει να αποστούμε της αντίληψης ότι τα ευρωπαϊκά θέματα δεν επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.
Υπενθύμισε ότι από χρόνια επέμενε πως το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελούσε μια «ανόητη συμφωνία», αφού «υπέτασσε την δημοσιονομική πολιτική των κρατών-μελών σε μία δογματική μονεταριστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». «Το Σύμφωνο ουσιαστικά κουρελιάστηκε» τόνισε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο θεσμικό έλλειμμα σήμερα στην Ευρώπη, και γι” αυτό είναι αναγκαία η συγκρότηση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενός μηχανισμού για τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών των ευρωπαϊκών κρατών που θα εξασφαλίζουν όχι μόνον χαμηλό πληθωρισμό αλλά και υψηλά επίπεδα απασχόλησης και ανάπτυξης.
«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την δημοσιονομική πολιτική σε επίπεδο εθνικό και την νομισματική πολιτική σε επίπεδο ευρωπαϊκό«, τόνισε ο κ. Αρσένης. Επίσης, ο πρώην υπουργός πρότεινε, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ευρώπης, πέρα από την θέσπιση θέσης Υπουργού Εξωτερικών τη θέσπιση θέσης Υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, με ευθύνη τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn