Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας κ. Γεράσιμος Αρσένης ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Κύπρο, προσκεκλημένος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών ως κύριος ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωσή της που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερία» στη Λευκωσία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκο Κληρίδη, συναντήθηκε με προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Κύπρου και έδωσε συνεντεύξεις σε Κυπριακά ΜΜΕ.
Στην εκδήλωση της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών καθώς και στις συνεντεύξεις του ο Γεράσιμος Αρσένης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το σχέδιο Κόφι Ανάν το οποίο δεν ικανοποιεί ούτε καν στοιχειώδεις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει αντικείμενο σοβαρών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για ουσιαστικές αλλαγές.
Για το λόγο αυτό, στην Κοπενγχάγη
η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιτευχθεί χωρίς πολιτική λύση του Κυπριακού και
σε τυχόν αναφορά στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στην πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού, πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολιτική δέσμευση ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί ο διάλογος καθώς και ως προς την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn