Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και εκπομπές των τελευταίων ημερών που αναφέρονται στον Γεράσιμο Δ. Αρσένη και την κατάθεσή του ως μάρτυρα στην υπόθεση της καταδίκης πρώην Πρυτάνεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α” Αθήνας Γεράσιμος Δ. Αρσένης δημοσιοποιεί την ακόλουθη δήλωσή του:

«Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, για την απόδοση της δικαιοσύνης, το Δικαστήριο έχει ανάγκη να διαμορφώνει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της προσωπικότητας των κατηγορουμένων πριν εκδώσει τις αποφάσεις του. Η κατάθεσή μου, περιορίστηκε μέσα σ” αυτά τα αυστηρά πλαίσια και δεν αφορούσε στην ουσία της υπόθεσης την οποίαν, όπως άλλωστε κατέθεσα και στο Δικαστήριο, δεν γνωρίζω. Όπως είναι πασιφανές από μια απλή ανάγνωση της σχετικής δικογραφίας, η κατάθεσή μου δεν έκρινε ούτε την ενοχή ούτε την αθωότητα των πρώην Πρυτάνεων, αλλά αφορούσε άλλες δραστηριότητες και το επιστημονικό τους έργο. Η τυχόν αμφισβήτηση του δικαιώματος κάθε πολίτη να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης μ” αυτό τον τρόπο, θα παρέπεμπε σε σκοτεινές εποχές, χαμένες στο βάθος των αιώνων».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn