Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Γεράσιμος Αρσένης στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα των αεροδιαδρόμων υπεράνω του Αιγαίου είπε τα εξής:

«Είμαι από αυτούς που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση αλλά επέλεξα να μην συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση γιατί σε 12 ώρες η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ. Επειδή, σε αυτή τουλάχιστον την αίθουσα, δεν θέλω να είμαι ακαδημαϊκός αλλά χρήσιμος πολιτικός, θα ήθελα να κάνω προτάσεις για βελτιώσεις που νομίζω ότι θα μπορούσαν να γίνουν και να καλύψουν καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα γιατί η θέση της Κυβέρνησης έχει αφήσει ανοικτά θέματα. Αυτή τη στιγμή όμως, προτάσεις επί της ουσίας δεν έχουν νόημα. Η συζήτηση αυτή θα γινόταν σε άλλο κλίμα και θα ήταν πράγματι εποικοδομητική και υποστηρικτική των προθέσεων και προσπαθειών της κυβέρνησης αν γινόταν λίγους μήνες πριν. Τώρα είναι αργά.

Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση προς τους συναδέλφους της κυβέρνησης. Ίσως να δεχθείτε αυτόν το διακανονισμό κύριοι συνάδελφοι ως προσωρινό και να ζητήσετε να επανεξετασθεί μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχετε κάποιο πάτημα εκεί και εμείς θα έχουμε την άνεση του χρόνου για να επανεξετάσουμε ορισμένα θέματα σε ένα πιο ήρεμο και νηφάλιο κλίμα γιατί υπάρχουν θέματα που έχουν μείνει ανοικτά κατά την προσωπική μου γνώμη.

Με ενοχλεί αφάνταστα ότι στη Βουλή συζητούμε θέματα «κατόπιν εορτής». Εδώ και ενάμιση μήνα διαβάζουμε στον τύπο για το θέμα αυτό και οι τελευταίοι που ενημερώνονται είναι τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, θα ήθελα να παρακαλέσουμε τον κ. Πρόεδρο της Βουλής να κοιτάξει το θέμα αυτό και σε συζήτηση με την Κυβέρνηση να προσπαθήσετε να γίνονται εγκαίρως ενημερώσεις για θέματα που άπτονται της εθνικής μας ασφάλειας.

Πρέπει να μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στη διαμόρφωση θέσεων που να καλύπτουν όλους. Νομίζω ότι στην αίθουσα αυτή δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να τις συζητήσουμε και να καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα. Αν δεν λειτουργούσαμε κάτω από την πίεση του χρόνου θα μπορούσαμε να είχαμε καταλήξει σε μια γενική συμφωνία.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn