Ο Γεράσιμος Αρσένης, βουλευτής Α΄ Αθήνας ΠΑ.ΣΟ.Κ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προκλητική και απαράδεκτη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία αναβαθμίζεται το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου σε καθεστώς ισότιμο με την Κυπριακή Δημοκρατία, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα.

Η δήλωση του κ. Ανάν βρίσκεται σε κατάφορη αντίθεση με τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και παραγνωρίζει τη διεθνή διάσταση του προβλήματος που συνίσταται στην παράνομη στρατιωτική κατοχή εδάφους ανεξάρτητου κράτους – μέλους του ΟΗΕ. Οι υποδείξεις του κ. Ανάν για συνέχιση των συνομιλιών κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες για το μέλλον του Ελληνισμού γιατί η νομιμοποίηση του Αττίλα θα μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και θα ανοίξει νέα μέτωπα στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Είναι στιγμή ύψιστης ευθύνης για την Ελληνική Κυβέρνηση και για τον πολιτικό κόσμο γενικότερα. Οφείλουμε να στηρίξουμε την Κυπριακή Κυβέρνηση για να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι στις πολύπλευρες πιέσεις που δέχεται και να προασπίσει τις πάγιες θέσεις της Εθνικής πολιτικής.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn