ΡΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Σίνα 23, 106 80 Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 15 72 607, 210 94 14 707

Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος αποχαιρετά με τιμή και ευγνωμοσύνη τον Επίτιμο Πρόεδρό του, Γεράσιμο Αρσένη, σημαίνουσα πολιτική προσωπικότητα της χώρας και του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος.

Συνεπής υποστηρικτής των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών της ευρωπαϊκής συνεργασίας, ο Γεράσιμος Αρσένης εκπροσώπησε με σθένος και σταθερότητα την προαγωγή των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και από τα σημαντικά κυβερνητικά αξιώματα, στα οποία υπηρέτησε, εργάστηκε συστηματικά για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή.

Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου μεταξύ των ετών 2003 και 2009, ο Γεράσιμος Αρσένης συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτών του, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων, οι οποίοι το έτος 2000 ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνεχίσουν τη μακρά παράδοση του κινήματος της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών στις σύγχρονες συνθήκες. Σε ένδειξη αναγνώρισης της καθοριστικής συμβολής του στην προαγωγή της δράσης του Συνδέσμου, αναγορεύθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του σωματείου, το έτος 2009.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου εκφράζει προς τους οικείους του εκλιπόντος Επιτίμου Προέδρου του τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του.

Πρόεδρος: Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, δημοσιογράφος – πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Αντιπρόεδρος: Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Δωδώνης

Αντιπρόεδρος: Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός

Γενικός Γραμματέας: Παύλος Χρήστου, αντιπτέραρχος ε.α.

Μέλη:

Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας – δημοσιογράφος

Ζωζώ Λιδωρίκη, Πρόεδρος «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»

Κυριάκος Ροδουσάκης, πρέσβης επί τιμή

Πάνος Τριγάζης, οικονομολόγος

Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn