Eφόσον στο Συνέδριο δεν επιτευχθεί μια συνθετική πολιτική πλατφόρμα και υπάρξουν παράλληλες και διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις αυτές θα πρέπει να εκπροσωπηθούν και με εναλλακτικές υποψηφιότητες. Αν τελικώς επικρατήσει μια διαφορετική πολιτική πρόταση στο Συνέδριο, δεν μπορεί να ζητήσεις να την εφαρμόσουν τα ίδια πρόσωπο που εκφράζουν τη σημερινή πολιτική και που θα διαφωνούν με την άλλη πρόταση. Ωστόσο είναι πρώιμο να συζητάμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» .

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή: «Μην πυροβολείτε την πολιτική» με τον Βασίλη Πάϊκο.

Ο κος Αρσένης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του Συνεδρίου, αλλά και τους φόβους του για το αποτέλεσμα που θα έχει:

«Με το Συνέδριο στέλνουμε την Κυβέρνηση σε διακοπές. Το κυβερνητικό έργο θα ανασταλεί αφού οι υπουργoί μέχρι τον ανασχηματισμό θα αισθάνονται «υπηρεσιακοί». Mοιραία στο Συνέδριο θα επικρατήσει η λογική του συσχετισμού δυνάμεων εν όψει του ανασχηματισμού αφού όλοι θα σκέφτονται την υπουργοποίηση στην νέα κυβέρνηση, γεγονός πoυ θα νοθεύσει το διάλογο. Γι” αυτό και είμαι αντίθετος με τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Δεν μπoρoύμε να μεταφέρουμε στο κόμμα την κυβερνητική κρίση. Φοβάμαι ότι το συνέδριο θα βαθύνει περισσότερο παρά θα επουλώσει τις πληγές. Δεν είμαι αισιόδοξος».

Και πρόσθεσε: «δεν ηχεί καλά στ’ αυτιά μου η εμμονή του πρωθυπουργού στην σημερινή πολιτική με κάποιες -όπως είπε – διορθωτικές κινήσεις. Αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική, ιδιαίτερα σε ορισμένους τομείς, όπως στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία και το Δημόσιο τομέα, τότε θα οδηγηθούμε σε συγκρούσεις».

Aναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας και στην πτώση του χρηματιστηρίου, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε, ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάζεται από το δυσμενές κλίμα που επικρατεί διεθνώς, αλλά σαφώς παίζει ρόλο και η πολιτική αστάθεια η οποία επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα: «υπάρχoυν δύο βασικά προβλήματα στην οικονομία. Πως θα υλοποιηθεl το κυβερνητικό πρόγραμμα ώστε να φτάσουμε στον καταρτισμό του επόμενου προϋπολογισμού σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, από το oποίο όμως έχουμε ξεφύγει. Το δεύτερο είναι ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στον αναπτυξιακό τομέα και οι διαρθρωτικές αλλαγές, γιο να πατήσει η Ελληνική οικονομία στα δικά της πόδια, μετά το 2004, δηλαδή μετά το Γ΄ΚΠΣ την κοινή αγροτική πολιτική κ.λ.π.»

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn