Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ:

«0 Ιούλιος είναι πάντοτε μήνας πολιτικών ζυμώσεων .Δεν είναι μόνο τα παλιά Ιουλιανά, αλλά είναι και η ιστορία το “ 85 και πολλές άλλες ιστορίες που βγαίνουν τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο, όμως, τα πράγματα ησυχάζουν. Αυτά είναι προθέρμανση.

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και την Οικονομία:

«Νομίζω ότι βγήκε υπερβολικά αμυντικός για πράγματα που είναι αυτονόητα και για άλλα πράγματα που θα έπρεπε να είναι ανοιχτός σε διάλογο. Εδώ νομίζω ότι δεν μιλάμε αρκετά για την ουσία του θέματος. Όταν μιλάμε για την Οικονομία, μιλάμε για πολλά πράγματα μαζί. Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για τα μακροοικονομικά στοιχεία και τους δείκτες έχει δίκαιο να λεει ότι τα επιτεύγματα είναι σημαντικά και ότι η κατάσταση ελέγχεται. Οικονομία, όμως, δεν είναι μόνο μακροοικονομικά στοιχεία. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που ανησυχούν τον πολίτη και πρέπει να απασχολήσουν και την κυβέρνηση και αυτά αναφέρονται στα θέματα της ανεργίας, της παραγωγικότητας.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για νούμερα, νομίζω ότι πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται σε αυτό το συνέδριο και να μιλήσουμε πολιτικά.

Η παρέμβαση των συνδικαλιστών είναι μια πολιτική παρέμβαση. Δεν διάβασα όλο το κείμενο, είναι μια πολιτική παρέμβαση στα οικονομικά ζητήματα. Δεν μπορώ να πω αν θα την υπέγραφα, αλλά δεν την έχω διαβάσει ολόκληρη

Η ανόρθωση της οικονομίας προϋποθέτει πάνω απ” όλα σε συνεργασία όλων για να έχεις, όμως, συνεργασία πρέπει να πειστεί καθένας ότι η προσπάθεια που γίνεται θα έχει θετικό αποτέλεσμα και γι “ αυτόν .Πρέπει επομένως, να μιλήσουμε και για κοινωνική δικαιοσύνη και για τη διανομή του εισοδήματος.

Για το συνέδριο:

«Ήμουν αντίθετος στη σύγκληση του συνεδρίου τον Οκτώβριο. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι κυβερνητικό και αυτό θα έπρεπε να λυθεί με έναν γενναίο ανασχηματισμό και μια αλλαγή στη γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης. Αυτά δεν έγιναν και τώρα, πηγαίνουμε σε ένα συνέδριο που επιβαρύνεται ανάμεσα στα άλλα και με την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα. Είναι φυσικό να ζυμώνονται και οι σύνεδροι και βουλευτές με διάφορες υποθέσεις και σενάρια. Εγώ θα πρότεινα να γίνει μια πολιτική συζήτηση που θα μας εκφράζει όλους μας. Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε παράλληλες κυβερνητικές προτάσεις που θα έχουν και αντίστοιχες υποψηφιότητες.

Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι υπάρχει πρόβλημα κυβέρνησης, ότι θα κάνει τον ανασχηματισμό στο φως μετά το συνέδριο, δεν μπορεί λοιπόν, ένα κομματικό συνέδριο να μην σχολιάσει το κυβερνητικό έργο και να κάνει υποδείξεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Εγώ θα προσπαθήσω να προωθήσω πολιτικές θέσεις και σε αυτό είμαι στρατευμένος. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω να στρατευτώ σε μια πορεία ενότητας και δυναμικής του ΠΑΣΟΚ έτσι που να μην έχουμε ένα συνέδριο που θα ανοίξει τον δρόμο στον Καραμανλή.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάμε σε ένα συνέδριο ενωτικό, όπως θα το επιθυμούσαμε όλοι, αλλά να είναι περισσότερο συγκρουσιακό, με πολλές πλατφόρμες, άρα και με πολλές υποψηφιότητες.

Δεν είναι σκόπιμο να συζητήσουμε για πρόσωπα γιατί η συζήτηση αυτή αποπροσανατολίζει το ζητούμενο που είναι οι πολιτικές θέσεις.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου:

«Δεν πρέπει να μιλάει κανείς για λογαριασμό άλλου. Πρέπει να μιλήσει ο ίδιος αν ενδιαφέρεται και να παρουσιάσει μια πολιτική πλατφόρμα που θα διαφοροποιείται από την κυβέρνηση και να μας πει τι προτίθεται να κάνει.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn