«Δεν πρέπει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν στο ζήτημα της Τρομοκρατίας. Η καταπολέμησή της είναι θέμα δημόσιος τάξης. Είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη πpoσοχή. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας με αυτά της εθνικής “Άμυνας, όπως θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του πολίτη και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων»,

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρώην υπουργός, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπή του Βασίλη Πάϊκου «Μην Πυροβολείτε την Πολιτική».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Αρσένης τόνισε: «Δεν θα απέκλεια μια διακομματική συνάντηση και συνεννόηση. Ωστόσο, θα πρέπει τα κόμματα να παράσχουν εγγυήσεις, ότι δεν θα υπάρξει κομματικοποίηση του θέματος».

Αναφερόμενος στη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Αρσένης είπε, πως δεν έχει μεγάλα πολιτικά περιθώρια για να διαφοροποιήσει – ενδεχομένως- τη στάση της: «Θα πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση της Euρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων διεθνών οργανισμών. Απλώς, θα πρέπει – σε περίπτωση πoυ τεθεί θέμα συμμετοχής μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις – να καταστήσουμε σαφές, ότι έχουμε αυξημέvες ευθύνες στην ευρύτερη περιοχή και πως έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια διεθνούς συνεργασίας, σε στρατιωτικό επίπεδο, με τις αποστολές στρατιωτών μας σε Βοσνία και Σκόπια. Βέβαια, όταν αντιμετωπίσουμε το θέμα θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε».

Τέλος, ο κ. Αρσένης είπε, πως στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή, οι «15» θα πρέπει να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις ΗΠΑ, να διεθνοποιήσουν το ζήτημα και να εκφράσουν τη φυσιογνωμία τους: «Θα πρέπει να τονιστεί, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στρατιωτικό, αλλά και πολιτικό και διπλωματικό, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για από κοινού αντιμετώπισή του».

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn