ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα σας, κε. Αρσένη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Καλημέρα σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας έπλεξε το εγκώμιο στην Κεφαλονιά ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Είπε ότι η Κεφαλονιά έχει βγάλει δύο ριζοσπάστες, τον Τρίτση και τον Αρσένη. Πώς αισθάνεται ο Αρσένης, μετά από τόσα χρόνια, που ο αρχηγός του κόμματός του επικαλείται τον Αρσένη; Γιατί πέρασαν μερικά χρόνια που είχε μπει στην κατάψυξη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση. Έχω, άλλωστε, μια στενή προσωπική σχέση με το Γιώργο Παπανδρέου και φυσικά είμαι και ριζοσπάστης. Έρχομαι από την Κεφαλονιά κι έχω ακολουθήσει έναν ριζοσπαστικό πολιτικό δρόμο από τότε που βγήκα στην πολιτική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντύπωση μας κάνει ότι ο Γιώργος ο Παπανδρέου, από τον ορισμό του ως αρχηγού του κόμματος, πάντα αναφέρεται σε εσάς. Αυτές οι σχέσεις σας με το Γιώργο τον Παπανδρέου…

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτές οι σχέσεις πάνε πάρα πολύ πίσω. Εγώ τον γνώρισα το Γιώργο όταν ήταν μαθητής του Γυμνασίου στο εξωτερικό, όταν πήγαινα πολύ συχνά και επισκεπτόμουν την οικογένειά του, τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Τορόντο και ζούσα στη Ν. Υόρκη. Είχαμε όμως συνδεθεί και αργότερα, με το ΠΑΣΟΚ, στον τομέα της πληροφόρησης και – μην ξεχνάτε – ο Γιώργος ο Παπανδρέου με στήριξε στην πρώτη φάση, στην υποψηφιότητά μου για Πρωθυπουργία το 1996.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνετε την τελευταία εβδομάδα. Είναι αλήθεια αυτό;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό έχει γίνει πάντοτε και αυτό γίνεται και αυτή την εβδομάδα. Στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε κι έναν κόσμο που είναι δύσκολος, που προβληματίζεται, είναι απαιτητικός. Υπάρχουν ακόμη και πράγματα που έγιναν και δεν είναι της αρεσκείας του. Εγώ όμως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι ψηφοφόροι που ανήκουν στο χώρο μας, την Κυριακή το πρωί, ξέρουν πού θα ρίξουν την ψήφο τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν κατάλαβα καλά, δεν ανησυχείτε για το αποτέλεσμα.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Η κάλπη είναι κάλπη. Είναι ένα δύσκολο «ντέρμπι», επιτρέψατέ μου όμως να είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά για το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλώντας στον κο. Αυτιά, ο Γιώργος Παπανδρέου έταξε τα 400 ευρώ για τους αγρότες να τα κάνει 800.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό είναι ένα πολύ σωστό μέτρο. Υπήρχε άλλωστε μια άνιση μεταχείριση, καθώς δίναμε το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους άλλων τομέων και όχι στους αγρότες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το λέει αυτό ο «Τσάρος της Οικονομίας»; Την πρώτη δεκαετία του ΠΑΣΟΚ παίρνατε σκληρά μέτρα.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Σκληρά μέτρα και ταυτόχρονα κοινωνικό κράτος. Μην ξεχάσετε ότι η πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ έχει χαρακτηριστεί σαν μια χρυσή εποχή για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τότε χτίσαμε το κοινωνικό κράτος και πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο τόπος για ένα δεύτερο κύμα κοινωνικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πού θα τα βρούμε τα λεφτά, κε. Αρσένη;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Πρώτα απ” όλα, αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι όμως, τα 800 ευρώ που τάζει ο Γιώργος για τους αγρότες, δεν θα τα κάνει από τη Δευτέρα το πρωί; Πότε θα τα κάνει, σε 4 χρόνια;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Με συγχωρείτε. Εδώ παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα τετραετίας. Όταν λοιπόν δεσμεύεται ότι μέσα στη θητεία του αυτό θα πραγματοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, θα ληφθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και τα χρήματα – επειδή με ρωτήσατε πού θα τα βρούμε – θα τα βρούμε μέσα από την ανακατανομή του εισοδήματος, που συνεχώς θα αυξάνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι πάντως λίγο άδικο να κατηγορείτε τη ΝΔ ότι είναι ανίκανη να δώσει πόρους στο λαό και την ίδια ώρα εσείς να τάζετε τα ίδια ή και περισσότερα;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Νομίζω ότι είναι θέμα αξιοπιστίας. Η έννοια του κοινωνικού κράτους είναι έννοια συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ και πριν από το 1981 και στη περίοδο 1990-1993 ήταν σαφώς εχθρική προς το κοινωνικό κράτος. Όλοι θυμούνται με ανατριχίλα τι έγινε το ’81 και το ’90-’93. Γιατί είναι μέσα στη νοοτροπία της ΝΔ η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Αυτό, άλλωστε, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, γίνεται και σε όλες τις συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και αυτό είναι το πρόβλημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα ήθελα αυτή την κουβέντα που κάναμε σήμερα, να την κάναμε σε μια ηλιόλουστη πλατεία στο Αργοστόλι ή στη Βοσκοπούλα ή στη Βλαχοπούλα. Διαλέξτε. Ή στην καφετέρια του Αίνου, από κάτω.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Θα την κάνουμε μετά τις εκλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα να την κάνουμε που μπήκε η Άνοιξη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Άνοιξη θα έχουμε και μετά τις εκλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή επιτυχία.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ. Γεια σας.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn