ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς εκτιμάτε τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Νομίζω ότι η συσπείρωση έχει αυξηθεί. Είχαμε ένα κομμάτι που ήταν αναποφάσιστοι, αλλά, προχωρώντας προς την Κυριακή, νομίζω ότι έρχονται πάλι σε εμάς. Χθες το βράδυ, είχα μια συγκέντρωση στην Αθήνα, που ήταν πολύ μεγάλη. Είδα και κόσμο από τα παλιά, είδα όμως και καινούριο κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντιμετωπίζατε τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο ένα μούδιασμα από τον παραδοσιακό κόσμο.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Πράγματι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αισθάνεστε ότι το θέμα που προέκυψε από τις προσχωρήσεις έχει διασκεδαστεί, έχει αμβλυνθεί;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Υπήρχαν πράγματι αυτοί οι προβληματισμοί. Εμείς έχουμε εξηγήσει στον κόσμο – τουλάχιστον εγώ ακολουθώ αυτή την προσέγγιση – ότι τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ. Φιλοξενούνται στο ψηφοδέλτιό μας και δεν πρόκειται να καθορίσουν τη δική μας πολιτική πορεία και τη δική μας πολιτική πλατφόρμα. Και νομίζω ότι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό στον κόσμο και έτσι, οι έντονες δυσαρέσκειες που εκφράστηκαν από πολλούς έχουν κάπως κοπάσει. Δεν μπορώ πάντως να μην ομολογήσω ότι το θέμα αυτό τάράξε κάπως τα νερά στο δικό μας το χώρο και δημιούργησε μια αβεβαιότητα η οποία σιγά-σιγά ξεδιαλύνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήθελα να απευθυνθώ ειδικά σε εσάς, με τα ιδιαίτερα ιδεολογικά σας χαρακτηριστικά, για να ρωτήσω αν ο Γιώργος Παπανδρέου, με αυτή του την κίνηση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έστειλε ένα μήνυμα από-ιδεολογικοποίησης της πολιτικής.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Δεν νομίζω. Δεν πιστεύω ότι ήταν αυτή η πρόθεσή του. Αυτό το οποίο όμως λέω, και γι” αυτό δίνω τη μάχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η φωνή που βγαίνει από την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ, ανανεωμένη, όπως πρέπει να είναι για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες εποχές, θα είναι δυνατή και κυρίαρχη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούμε πολλές άναρχες παροχές, εκτός προγράμματος, εκτός χάρτας, παροχές τελευταίας στιγμής.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Ξέρετε πως εγώ έχω πάντοτε τοποθετηθεί εναντίον των παροχών άνευ αντικρυσμάτων από το 1985, αν θυμόσαστε καλά. Είναι μέσα στον πολιτικό κύκλο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, όλα τα κόμματα να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πιεστικά αιτήματα κάποιων ομάδων. Αυτό όμως το οποίο έγινε προ ημερών και στο οποίο αναφέρεστε (στα 800 ευρώ κατά αγροτική οικογένεια) είναι ενταγμένο μέσα στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Το ποσό που είχε καταγραφεί εκεί ήταν 300, τώρα γίνεται 400. Αν όμως λάβετε υπόψη σας υποβοήθειες που έρχονται από άλλα ταμεία, δεν είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση και νομίζω είναι μέσα στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες όμως ο κος. Παπανδρέου μίλησε για μονιμοποίηση των εκτάκτων Καθηγητών Ολυμπιακής Παιδείας… Κάποια πράγματα ηχούν παράξενα…

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Όχι των εκτάκτων, των αναπληρωτών. Αυτή είναι μια εκκρεμότητα που θα ήθελα να είχε λυθεί πριν από τις εκλογές. Τονίζεται προεκλογικά, δεν νομίζω όμως ότι γίνεται υπό τη μορφή παροχών. Αντίθετα, γίνεται υπό τη μορφή ανταπόκρισης σε αιτήματα που δικαίως υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα από κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πολιτικό ερώτημα είναι αν αυτά πείθουν ως παροχές των τριών τελευταίων ημερών…

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτά δεν γίνονται μόνο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, γίνονται και από την πλευρά της ΝΔ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ..και αν προλαβαίνουν να έχουν αποτελεσματικότητα

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ έχω πάντα την άποψη ότι κινήσεις παροχών την τελευταία στιγμή δεν επιδρούν. Δεν δημιουργούν κλίμα, ακριβώς επειδή υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Πειθώ μπορούν να έχουν μόνο εφόσον εντάσσονται μέσα στη λογική και στα πλαίσια ενός προγράμματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια κουβέντα για την επόμενη μέρα; Μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που ξέρει που πηγαίνει;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι έγινε μια ανατροπή στο ΠΑΣΟΚ προ των εκλογών. Οι αλλαγές αυτές δεν πρόφτασαν να αφομοιωθούν τελείως και στο εκλογικό σώμα και στο στελεχιακό δυναμικό, αλλά πιστεύω ότι ο μπούσουλας είναι σταθερός και ότι το ΠΑΣΟΚ με την πείρα που έχει και την πολιτική βούληση που έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι έτοιμο να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές…

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Κοιτάξτε: Δίνουμε τη μάχη για να κερδίσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία, καλό αγώνα και καλή δύναμη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Σας ευχαριστώ και καλή σας μέρα.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn