Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Γεράσιμος Δ. Αρσένης έστειλε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της 21ης Σεπτεμβρίου 2006:

Κύριο
Τίτο Αθανασιάδη
Διευθυντή
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»
Φειδίου 12, Αθήνα 106 78

«Φίλε κύριε Αθανασιάδη,

Με αγανάκτηση διάβασα σήμερα την έκδηλη προσπάθεια παραποίησης δηλώσεών μου στους δημοσιογράφους της «ΝΕΤ 105,8″ κ.κ. Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη από τον συντάκτη της «Απογευματινής» Γιώργο Κατσίγιαννη, ο οποίος απομόνωσε κατά το δοκούν αποσπάσματά τους και παραποίησε το νόημά τους.

Συγκεκριμένα, εξατομίκευσε στην περίπτωση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κου Σάββα Τσιτουρίδη τις αναφορές μου για το ζήτημα των παραιτήσεων Υπουργών και, ακρωτηριάζοντας τη σχετική μου φράση, την ερμήνευσε ως πολιτική εκ μέρους μου κάλυψή του, τη στιγμή που υπογράμμιζα ότι η παραίτηση «είναι θέμα πολιτικής ευθιξίας» που ο κόσμος θα κρίνει. Η παράθεση ακεραίου του σχετικού αποσπάσματος σε άλλη στήλη της εφημερίδας, εξ άλλου, αποδεικνύει τα αυτονόητα.

Ακόμη χειρότερα, έκρινε αυθαίρετα ότι με τις δηλώσεις μου κράτησα «αποστάσεις από τη θέση» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παραβλέποντας ότι το πολιτικό μήνυμά τους βρίσκεται στην επόμενη φράση μου όπου με τη αναφορά μου στην ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο οποίος «θα πρέπει να κρίνει γενικά τη στάση και την εικόνα της κυβέρνησής του απέναντι στο εκλογικό σώμα» έθετα ευθέως ότι το πρόβλημα είναι «θέμα Πρωθυπουργού», όπως ακριβώς επανειλημμένα έχει τονίσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά, το πολιτικό μήνυμα των αναφορών μου στο υπαρκτό πρόβλημα της διαφθοράς ήταν η από μέρους υπενθύμιση και υπογράμμιση ότι το ζήτημα αυτό είναι συστημικό για την καταπολέμηση και θεσμική αντιμετώπιση του οποίου δήλωσα ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις που ο ίδιος ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του απηύθυνε. Αυτή η αναφορά παρελήφθη τελείως.

Επειδή οι παραποιήσεις αυτές ελάχιστα απέχουν από την εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γεγονός που κρίνω ανάρμοστο προς το κύρος της «Απογευματινής» αλλά και ασυμβίβαστο με την επαγγελματική σας ακεραιότητα ως επί κεφαλής της, επικαλούμαι την κατά νόμο επανόρθωση των δημοσιευμάτων αυτών και τη δημοσίευση της παρούσας σε ανάλογη θέση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γεράσιμος Δ. Αρσένης «

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn